Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι δείχνει τώρα η τεχνική ανάλυση – Ο κίνδυνος των 750 μονάδων εξαιτίας της κακής εικόνας των τραπεζών

Τι δείχνει τώρα η τεχνική ανάλυση – Ο κίνδυνος των 750 μονάδων εξαιτίας της κακής εικόνας των τραπεζών
Σε υποτιμημένες ζώνες τιμών εισήλθαν οι ταλαντωτές για πρώτη φορά φέτος – Τελευταία φορά που είχαν εισέλθει ξανά ήταν στο δημοψήφισμα της Μ.Βρετανίας
Επιδεινωμένη είναι η τεχνική εικόνα της αγοράς εξαιτίας της κακής εικόνας του τραπεζικού κλάδου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης προς τις 750 μονάδες.
Λόγω της ισχυρής πίεσης και μάλιστα με αυξημένους τζίρους δεν αποκλείεται μία τεχνικής υφής αντίδρασης στο ξεκίνημα της εβδομάδας με στόχο τις 800 μονάδες αναφέρουν τεχνικοί αναλυτές στα σχόλιά τους.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της IBG η διάσπαση της σημαντικής στήριξης του Γενικού Δείκτη στην ζώνη των 800 μονάδων, οδήγησε τις τιμές στο sell-off της Παρασκευής, με αυξημένο όγκο συναλλαγών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της τεχνικής εικόνας της αγοράς, η οποία πολύ πιθανόν να βρεθεί σύντομα στην επόμενη σημαντική στήριξη των 753 μονάδων.
Όπως είχε αναφέρει η ΑΧΕ και στο προηγούμενο σχόλιό της, η κακή εικόνα του Τραπεζικού Δείκτη ήταν αυτή έσπασε πτωτικά την παρατεταμένη συσσώρευση στην αγορά και κατά την γνώμη της θα επηρεάσει άμεσα την πορεία του Γενικού Δείκτη στις επόμενες συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Beta Χρηματιστηριακή, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε χαμηλά 3 μηνών μετά το σπάσιμο της συσσώρευσης και βίαιο κλείσιμο κάτω από τις 800 μονάδες.
Οι τζίροι επέστρεψαν επιταχύνοντας την καθοδική φορά φέρνοντας γρήγορα τον δείκτη στην πρώτη γραμμή στήριξης που βρίσκεται στις 770 μονάδες.
Στο σημείο αυτό οι ταλαντωτές εισήλθαν για πρώτη φορά φέτος σε υποτιμημένες ζώνες τιμών αφού η τελευταία εμφάνιση του φαινομένου είχε παρατηρηθεί τον Ιούνιο του 2016, την επομένη του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία.
Έκτοτε ο Γενικός Δείκτης ήταν ανοδικός και σταθερά πάνω από σήματα αγορών που συντηρήθηκαν μέχρι τις 28 Αυγούστου του 2017.
Η μεγάλη περίοδος ανόδου είχε δημιουργήσει αρκετούς κερδισμένους και με άνετες τιμές κτήσης –ακόμα και στον τραπεζικό κλάδο- που είχαν περιθώρια εξόδου χωρίς τραυματικές απώλειες για αυτό ίσως και να εξηγείται και η σημαντική αύξηση του τζίρου.
«Η πιθανότητα να δούμε μια αντίδραση τεχνικής φύσης είναι αυξημένη κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις που πιθανόν θα ξαναφέρει το Γενικό Δείκτη κοντά στις 800 μονάδες αποφορτίζοντας την έντονα πωλησιακή εικόνα της αγοράς.
Ωστόσο θα αναμέναμε περισσότερες πληροφορίες από τα “καύσιμα” αυτής της αντίδρασης (νέα, τζίροι κλπ) ώστε να την αξιολογήσουμε ως προς την βιωσιμότητα της», καταλήγουν οι αναλυτές της Beta.
Τέλος υπενθυμίζεται πως το εβδομαδιαίο σχόλιο της Δυναμική AXEΠΕΥ ανέφερε πως η αδυναμία του Γενικού Δείκτη παρά την εκτενή συσσώρευση να επανέλθει με αξιώσεις άνω των 820 μονάδων έφερε τη καθίζηση του επιπέδου στήριξης των 805 με 798 μονάδων σπρώχνοντας με αυξημένο τζίρο ρευστοποιήσεων χαμηλότερα των 790 μονάδων.
Ζητούμενο για τους Buyers είναι η γρήγορη επανείσοδος του Γενικού Δείκτη άνω του ορίου των 800 μονάδων δίνοντας έτσι σημάδια πιθανής καθοδικής εκτόνωσης με “fake” διαγραμματικές ενδείξεις διάσπασης.
Η άρνηση όμως γρήγορης καταγραφής τιμών άνω των 800 μονάδων θα ανοίξει, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάλυση, θα ανοίξει μέτωπο με τη σημαντική περιοχή στήριξης των 768 μονάδων.
Σημείο το οποίο δε πρέπει να διερραγεί καθοδικά καθώς θα δώσει ως επόμενο στόχο το επίπεδο των 720 μονάδων.
Στο πολύ βραχυχρόνιο πεδίο τα μάτια των «τεχνικών» επενδυτών είναι στραμμένα στη διατήρηση ή μη της κάτω πλευράς του σχηματιζόμενου πλαγιοκαθοδικού καναλιού του Ιουλίου, που εκτείνεται στις 779 μονάδες περίπου.
Διακράτηση του εν λόγω σχηματισμού θα δώσει αφορμή για ένα rebound προς το βήμα των 798 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης