Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Road Show στο Λονδίνο θα μπορούσε να είχε καλύτερα αποτελέσματα αν δεν υπήρχε το -20% της Πειραιώς

tags :
Το Road Show στο Λονδίνο θα μπορούσε να είχε καλύτερα αποτελέσματα αν δεν υπήρχε το -20% της Πειραιώς
Ο ρόλος της ΕΚΤ, οι πιέσεις του ΔΝΤ και οι προοπτικές του ΧΑ όσο πλησιάζουμε στο τέλος του προγράμματος
Σε μία ιδιαίτερα αρνητική χρονική συγκυρία έπεσε το roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο και σύμφωνα με ξένους θεσμικούς θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη επιτυχία αν δεν υπήρχε το -20% της Τράπεζας Πειραιώς στο ταμπλό του ΧΑ.
Όπως αναφέρουν ξένοι διαχειριστές στο Bankingnews.gr η μεγάλη πτώση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στη συνεδρίαση της Τετάρτης, πρώτης μέρας του roadshow, επισκίασε τα πάντα και όλη η συζήτηση γυρνούσε γύρω από τις τράπεζες και κυρίως από την Πειραιώς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακόμη και οι μικρότερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες που βρέθηκαν στο Λονδίνο θα μπορούσαν να έχουν τραβήξει περισσότερα βλέμματα αλλά λόγω τραπεζών δεν έγινε.
Οι ξένοι πιστεύουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θέλει προσοχή προκειμένου να φανεί τι θα γίνει με τις τράπεζες.
Εκτιμούν πάντως ότι δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και αυτό γιατί όπως αναφέρουν η ΕΚΤ δεν θα θελήσει να φανεί ότι εφαρμόζει ότι «διατάζει» το ΔΝΤ.
Θεωρούν ότι θα υπάρξουν αυξήσεις αλλά θα μεσολαβήσει αρκετός χρόνος και πολλά ίσως να έχουν αλλάξει μέχρι τότε, ενώ ίσως κάποιες τράπεζες να εκμεταλλευτούν σωστά τον χρόνο αυτό και να βελτιώσουν τη θέση τους.
Εκτιμούν επίσης ότι το χρηματιστήριο έχει δυνατότητες να πάει καλά το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζει το τέλος του προγράμματος και η Κυβέρνηση θα δείχνει πως βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης