Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Θα ανακοινώσει τους 3 συμβούλους της η Πειραιώς - Διαθέτει και εναλλακτικό σχέδιο

Θα ανακοινώσει τους 3 συμβούλους της η Πειραιώς -  Διαθέτει και εναλλακτικό σχέδιο
Η στρατηγική της Πειραιώς δεν έχει μεταβληθεί. Περιμένει τις ανακοινώσεις των συμβούλων του δημοσίου που θα αναλάβουν την διαδικασία αποτίμησης της ΑΤΕ και του ΤΤ.
Οι σύμβουλοι του δημοσίου είναι η Deutsche Bank, HSBC και Lazard.
Με την ανακοίνωση των συμβούλων από το ελληνικό δημόσιο η Πειραιώς θα ανακοινώσει με την σειρά της τους βασικούς συμβούλους οι οποίοι μπορεί να καταστούν και ανάδοχοι της σχεδιαζόμενης αύξησης κεφαλαίου....
Οι σύμβουλοι της Πειραιώς θα είναι η Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs και UBS.
Η στρατηγική της Πειραιώς θα ξεδιπλωθεί ανάλογα με τα βήματα που θα πραγματοποιήσει το ελληνικό δημόσιο.
Πρακτικά η Πειραιώς δεν μπορεί να επισπεύσει μια αύξηση κεφαλαίου και το ελληνικό δημόσιο να επιλέξει μια άλλη λύση για την ΑΤΕ και το ΤΤ πέραν της ιδιωτικοποίησης.
Προφανώς και το θέμα της αύξησης κεφαλαίου βρίσκεται σε προτεραιότητα ενώ σε κάθε περίπτωση η Πειραιώς θα αναμένει την αποσαφήνιση των προθέσεων της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει στην απαραίτητη συγκέντρωση κεφαλαίων.
Με βάση ενδείξεις η μια λύση που είναι και προφανής είναι η υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου, ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της τιμής διάθεσης καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται χαμηλότερα της ονομαστικής τιμής.
Η τιμή της αύξησης αποτελεί μείζον και όχι έλασσον θέμα.
Ωστόσο με βάση πληροφορίες η Πειραιώς φαίνεται να επεξεργάζεται και άλλη εναλλακτική λύση ώστε να υλοποιήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό.
Αρμόδιες πηγές δεν αποκαλύπτουν περισσότερα ωστόσο με έμφαση αναφέρουν εξετάζουμε και άλλη λύση που αφορά την στρατηγική του ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης