Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μεταβλητότητα στο ΧΑ αλλά στο τέλος κέρδη - Το καλό και το κακό σενάριο για τις τράπεζες

Μεταβλητότητα στο ΧΑ  αλλά στο τέλος κέρδη - Το καλό και το κακό σενάριο για τις τράπεζες
(upd 2) Εν αναμονή των προτάσεων , μέτρων της Κυβέρνησης  για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και της κρίσης το ΧΑ ενώ αρχικά αντέδρασε  θετικά εν συνεχεία άρχισε να διορθώνει, ωστόσο έκλεισε με άνοδο 2,6% λόγω των αξιόλογων κερδών των τραπεζών.
Η Εθνική πρωτοστατούσε  στην άνοδο με κέρδη πάνω από 5% , ενώ άνοδο 4% κατέγραφαν  Alpha bank και Eurobank στην αρχή της συνεδρίασης. Εν συνεχεία όμως τα κέρδη μειώθηκαν δραστικά και η Alpha bank πέρασε σε αρνητικό έδαφος.
Η Εθνική διαπραγματευόταν  στα 17,3 ευρώ η Alpha στα  7,8  ευρώ χαμηλότερα της τιμής της αύξησης κεφαλαίου και η Eurobank περίπου στα 7,8 ευρώ.
Προς το τέλος της συνεδρίασης όμως εκδηλώθηκαν αγορές και η Εθνική έκλεισε με κέρδη 5,67% πάνω από τα 18 ευρώ. Η Κύπρου με κέρδη 7,11% στα 4,82 ευρώ ενώ κέρδη 4% εμφάνισαν Eurobanκ και Alpha bank.
Ειδικά στην Εθνική το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται κατά βάση προέρχεται από ξένους επενδυτές αλλά και μικρομετόχους οι οποίοι δράττουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την συγκυρία.
Η πλειοψηφία των τραπεζικών στελεχών εκτιμά ότι αν τα μέτρα πείσουν τις αγορές τότε το ΧΑ θα σημειώσει άνοδο 10% ώστε να εκτονώσει την σωρευμένη πίεση των προηγούμενων ημερών.
Αν τα μέτρα που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν πείσουν τις αγορές θα σημειωθεί βίαιη διόρθωση σε ΧΑ και ομόλογα.
Με βάση το καλό σενάριο η Εθνική π.χ. θα μπορούσε να κινηθεί προς την περιοχή των 20 με 21 ευρώ.
Με βάση το κακό σενάριο η Εθνική θα μπορούσε να υποχωρήσει προς τα 14 με 15 ευρώ.
Είναι ξεκάθαρο ότι η αγορά κινείται στους ρυθμούς των μέτρων που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης