Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση στο Λονδίνο - Πως αντέδρασαν οι ξένοι - Στις 237 μ.β. το spread

 Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση  στο Λονδίνο - Πως αντέδρασαν οι ξένοι - Στις 237 μ.β. το spread
(upd2) Θετικά σχόλια αποκόμισαν ο υπουργός Οικονομίας  και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ  στο πλαίσιο    road show της Barclays , Deutsche Bank  και  Goldman Sachs.
Οι πάνω από 120 ξένοι επενδυτές που παραβρέθηκαν σε αυτή την παρουσίαση που πραγματοποιείται στο Λονδίνο αντιμετώπισαν θετικά τις δηλώσεις των εκπροσώπων της  ελληνικής κυβέρνησης  του υπουργού Οικονομίας κ Παπακωνσταντίνου και του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ Παπανικολάου.
Το spread αντέδρασε άμεσα και από τις 250 μονάδες βάσης υποχώρησε στις 233 μονάδες βάσης και έκλεισε στις 237 μονάδες βάσης.
To 40% του συνολικού δανεισμού για το 2010 θα υλοποιήσει το ελληνικό δημόσιο στο α΄ τρίμηνο του 2010 με στόχο να αντλήσει 20 με 22 δις ευρώ.
Ήδη το δημόσιο μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης άντλησε 2 δις και εκτιμάται ότι τα private placement θα φθάσουν τα 10 με 15 δις ευρώ το 2010.
Εν τω μεταξύ βίους παράλληλους ακολουθούν οι τραπεζικές μετοχές και τα spreads στα ομόλογα.
Το χθεσινό private placement επέδρασε  θετικά στην αγορά όπως και το σχετικά καλό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.  
Το spread στην 10ετία έχει υποχωρήσει από τις 260 μονάδες βάσης στις 233 μονάδες βάσης με ελάχιστες όμως συναλλαγές ενώ το ΧΑ με επίκεντρο τις τράπεζες καταγράφει άνοδο - αντίδραση στην διόρθωση των τελευταίων ημερών.
Το χαμηλό του spreads ήταν στις 233 μονάδες βάσης.
Σημαντικά κέρδη ύψους 6%  κατέγραψαν προς το τέλος της συνεδρίασης η   Εθνική , Alpha ,  Eurobank και το ΤΤ.
Τραπεζικά στελέχη θεωρούν φυσιολογική την σημερινή αντίδραση ωστόσο αναμένουν τις επόμενες ημέρες καθώς θα περιορίζεται η συμμετοχή των ξένων λόγω του κλεισίματος του έτους.
Το μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για το ΧΑ θα είναι ο Ιανουάριος.
Θα υλοποιηθούν δημοπρασίες ομολόγων μάλλον 10ετία , θα αποφασίσουν οι διεθνείς ελεγκτικοί οίκοι για το αν θα υποβαθμίσουν ή όχι την Ελλάδα.
Ο Ιανουάριος θα αποδειχθεί κρίσιμος μήνας για το ΧΑ.

Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης