Ασφαλιστικά Νέα

Διεθνείς Τάσεις Συντάξεων και Επενδύσεων στο ετήσιο συνέδριο της International Life

tags :
Διεθνείς Τάσεις Συντάξεων και Επενδύσεων στο ετήσιο συνέδριο της International Life
Παρουσίαση από τον Γενικό Διευθυντή της International Life,  κ. Γιάννη Φουρλή στο 2ο ετήσιο Life Insurance Forum από την Fleming Europe
Στις 9 και 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 2ο ετήσιο Life Insurance Forum που διοργανώθηκε από την “Fleming Europe”, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες, συζητήθηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.
Στο συνέδριο συμμετείχε ως ομιλητής ο Γενικός Διευθυντής της International Life, κ. Γιάννης Φουρλής.  Στην παρουσίασή του  με θέμα “Global Trends in Pensions & Investments”, αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί την επόμενη δεκαετία, αλλά  και στους τρόπους αντιμετώπισής του, τόσο από τους κρατικούς φορείς, όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των συνταξιοδοτικών συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Φουρλής τόνισε ότι έχει παγιωθεί η τάση μετατροπής των συνταξιοδοτικών συστημάτων καθορισμένης παροχής σε συνταξιοδοτικά συστήματα καθορισμένων εισφορών. Παράλληλα,  παρουσίασε την επενδυτική πολιτική που ακολουθούν τα μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία, καθώς και τα επενδυτικά εργαλεία που χρησιμοποιούν για την επίτευξη των οικονομικών στόχων τους.
Εκτεταμένη αναφορά έγινε στις αλλαγές που επιφέρει το Solvency II στον τρόπο επένδυσης των αποθεμάτων των ασφαλιστικών εταιριών που συνδέονται με συνταξιοδοτικά προγράμματα , καθώςκαι στις νέες συνταξιοδοτικές επιλογές που θα προσφέρουν στους πελάτες που θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους κατά την περίοδο της συνταξιοδότησής τους. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στη δημιουργία Target Date Retirement Funds, δηλαδή Χαρτοφυλακίων Επενδύσεων, των οποίων η επενδυτική πολιτική έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τον χρονικό ορίζοντα συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης