Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το μέλλον των αεροπορικών ασφαλίστρων μετά την μοιραία πτήση MH17

tags :
Το μέλλον των αεροπορικών ασφαλίστρων μετά την μοιραία πτήση MH17
Αναμένονται επιβαρύνσεις ή περιορισμοί για πτήσεις με διαδρομή σε εναέριο χώρο εμπόλεμης περιοχής
Οι ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, ενδέχεται να οδηγήσει σε μία αύξηση στις τιμές των αεροπορικών ασφαλίστρων στην κατηγορία του κινδύνου λόγω πολέμου.
Δεν είναι διόλου απίθανο οι ασφαλιστικές να ζητάνε υψηλότερα ποσά για να καλύψουν πτήσεις που πετάνε πάνω από εμπόλεμες ζώνες.
Στο πρόσφατο περιστατικό της Malaysia Airlines, ο κύριος αντασφαλιστής της εταιρείας πιθανώς να πληρώσει την αποζημίωση που προκύπτει από την συντριβή, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μικρή αύξηση των ασφαλίστρων.
Η αύξηση παραμένει οριακή, καθώς ο κλάδος της ασφάλισης είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός, ενώ πιθανή είναι και μια διαδικασία συλλογικής συζήτησης για τον καθορισμό του ύψους των ασφάλιστρων.
Σύμφωνα με τον Annop Verma, συνέταιρο διευθυντή στην Alliance Insurance Brokers, αναμένεται να υπάρξουν απαγορεύσεις για πτήσεις πάνω από ευαίσθητες περιοχές, αν και περιστατικά σαν αυτό της πτήσης MH17 δεν είναι συχνά.
Γενικότερα η ασφαλιστική κάλυψη των αεροπορικών περιλαμβάνει μια σειρά από πιθανά περαστατικά, όπως ασφάλιση έναντι  κινδύνου σε πόλεμο και παρεμφερείς κινδύνους, νομική ευθύνη σε τρίτους, νομική ευθύνη προς τους επιβάτες και απώλεια της πολιτικής αδειών του προσωπικού αέρος, κάλυψη που παρέχεται στα μέλη του πληρώματος έναντι οποιουδήποτε ατυχήματος, αναπηρίας (μερική/ολική) και θανάτου.
Στην περίπτωση της Malaysia Airlines, η Allianz είναι ο κύριος ασφαλιστής που καλύπτει το αεροσκάφος ενώ η Atrium παρέχει κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς από πολεμική δραστηριότητα.
Σχετικά με την προοπτική ανόδου των τιμών των ασφαλίστρων, ο Manik Nehra, διευθυντής αεροπορικής ασφάλισης στην Bajaj Allianz General Insurance, δήλωσε πως για την αύξηση των αποζημιώσεων κρίσιμοι παράγοντες είναι η ηλικία του στόλου, η χωρητικότητα σε θέσεις, η συντήρηση και οι εσωτερικοί κανόνες ασφάλειας.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες που να επιβάλλουν πρόσθετα ασφάλιστρα για πτήσεις που περνούν πιο συχνά από περιοχές που πλήττονται από πολέμους ή τρομοκρατικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον Nehra, ένας καινούριος στόλος ή ένα αεροσκάφος ηλικίας έως 10 ετών είναι προτιμότερος, ενώ ο αριθμός των θέσεων είναι επίσης σημαντικός παράγοντας καθώς μεγαλύτερος αριθμός επιβατών σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη έναντι στους πελάτες σε περίπτωση απρόβλεπτου γεγονότος.
Ωστόσο αν συνεχιστούν τέτοιου είδους περιστατικά, οι ασφαλιστικές εταιρείες δήλωσαν πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αυξήσεων ή περιορισμών για τέτοιες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης