Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το κόστος κάλυψης των αεροπορικών πτήσεων εκτοξεύτηκε στα δυο δισ. τον χρόνο

tags :
Το κόστος κάλυψης των αεροπορικών πτήσεων εκτοξεύτηκε στα δυο δισ. τον χρόνο
Εξετάζουν αύξηση των ασφαλίστρων και ειδικές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες διαδρομές
Τα τέσσερα μεγάλα αεροπορικά δυστυχήματα της χρονιάς, σε Μαλαισία, Ουκρανία, Μάλι και Ταϊβάν, εκτίναξαν το ασφαλιστικό κόστος για την κάλυψη των αεροπορικών εταιρειών σε πάνω από 2 δισ. δολάρια ετησίως, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες σε αναθεώρηση των σχετικών ασφαλίστρων τους.  
Συγκεκριμένα, οι ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν, πλέον, λεπτομέρειες για τις πτήσεις που καλούνται να καλύψουν, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κάλυψη σε πτήσεις, των οποίων η διαδρομή περνά από «σημεία κινδύνου», όπως για παράδειγμα έχει χαρακτηριστεί αυτή την περίοδο ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας.
Το κόστος για την κάλυψη των αεροπορικών ασφαλίστρων φέτος κοντεύει να φτάσει το ποσό που είχε απαιτηθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, την χειρότερη χρονιά για τις ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου.
Αξίζει να αναφερθεί, επιπλέον, ότι τα ασφάλιστρα που θα κληθεί να πληρώσει η Malaysia Airlines ενδέχεται να ξεπερνούν τον μέσο όρο, καθώς δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες της χρονιάς αφορούν σε πτήσης της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης