Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

RSA Insurance: Μόλις στις 69 εκατ. στερλίνες τα κέρδη του α' εξαμήνου του 2014, έναντι 250 εκατ. στερλινών το 2013

tags :
RSA Insurance: Μόλις στις 69 εκατ. στερλίνες τα κέρδη του α' εξαμήνου του 2014, έναντι 250 εκατ. στερλινών το 2013
 Η ασφαλιστική εταιρεία RSA ετοιμάζει νέες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ μεταθέτει τον στόχο για διανομή μερίσματος στους μετόχους
Ο στόχος της RSA Insurance Group για πλήρη διανομή μετοχικού μερίσματος το 2014 αναμένεται να μετατεθεί, μετά και την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της ασφαλιστικής, που έδειξαν σημαντική πτώση των κερδών.
Συγκεκριμένα, το α’ εξάμηνο του 2014, τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 69 εκατ. στερλίνες, πολύ κάτω από τα αντίστοιχα κέρδη το α’ εξάμηνο του 2013, που είχαν διαμορφωθεί στις 250 εκατ. στερλίνες.
 Τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν σε 3.93 δισ. στερλίνες από 4.65 δισ. στερλίνες το 2013, πτώση που προήλθε, σύμφωνα με την εταιρεία, από τις μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και, κυρίως, από την ενίσχυση της στερλίνας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής, Stephen Hester, τόνισε ότι τα κέρδη είναι περιορισμένα, ωστόσο, όμως, αντικατοπτρίζουν τον ισολογισμό, το αποθεματικό clean-up και το αυξημένο κόστος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Η RSA ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω πωλήσεις μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, με απώτερο σκοπό να ενισχύσει τα οικονομικά της και να διασφαλιστεί ως επιχείρηση.
Με τον ίδιο σκοπό, η εταιρεία των 23 χιλ. εργαζομένων, επιθυμεί να μειώσει τα ετήσια κόστη, τουλάχιστον κατά 180 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο CEO Hester, προσπαθεί από όταν ανέλαβε χρέη να ισοσταθμίσει τον ισολογισμό της εταιρείας, ενώ έχει προβεί σε πωλήσεις των δραστηριοτήτων της σε Κίνα, Καναδά, Βαλτική και Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης