Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

AIG: Αποζημιώση ύψους 900 εκατ. δολάρια σε συνταξιοδοτικό ταμείο στις ΗΠΑ

AIG: Αποζημιώση ύψους 900 εκατ. δολάρια σε συνταξιοδοτικό ταμείο στις ΗΠΑ
Μετά την ομαδική προσφυγή εναντίον της για τον ρόλο που έπαιξε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008
H AIG, σε πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις τις οποίες υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση διαμεσολαβητή για διακανονισμό ύψους 960 εκατ. δολαρίων, όσον αφορά την ομαδική προσφυγή εναντίον της για τον ρόλο που έπαιξε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Στην αγωγή, που προέκυψε με την ομαδοποίηση οκτώ ξεχωριστών συλλογικών προσφυγών από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2009, πρωτοστάτησαν τα State of Michigan Retirement Systems (Συστήματα Συνταξιοδότησης της Πολιτείας του Μίσιγκαν), που διαθέτουν κεφάλαια ύψους 54,8 δισ. δολαρίων και κατηγόρησαν την AIG για απάτη.
Το εν λόγω συνταξιοδοτικό ταμείο, με έδρα το Λάνσινγκ του Μίσιγκαν, ήταν ο κυρίως ενάγων, εκπροσωπώντας ανθρώπους που είχαν επενδύσει από τις 16 Μαρτίου του 2006 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2008 σε μετοχές, μερίδια, ομόλογα και γραμμάτια της AIG, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της The Miller Law Firm, νομικής συμβούλου των State of Michigan Retirement Systems.
Ο διακανονισμός κατέστη εφικτός ύστερα από συνεδρίες διαμεσολάβησης με τον απελθόντα πολιτειακό δικαστή Layn Phillips.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης