Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κοντά σε συμβιβασμό με τους ομολογιούχους της Ασπίς Capital ο Π. Ψωμιάδης - Παραχωρούνται πληρεξούσια μίσθωσης και πώλησης των ακινήτων

Κοντά σε συμβιβασμό με τους ομολογιούχους της Ασπίς Capital ο Π. Ψωμιάδης - Παραχωρούνται πληρεξούσια μίσθωσης και πώλησης των ακινήτων
Μέχρι την εκποίηση των ακινήτων όλοι θα ικανοποιούνται από τα μισθώματα που θα εισπράττονται
Κοντά σε συμβιβασμό με τους ομολογιούχους της Ασπίς Capital βρίσκεται ο πρώην ισχυρός άντρας του Ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης.
Όπως αποκαλύπτει το nextdeal.gr, τo δικηγορικό γραφείο Μαρκουλάκου ενημέρωσε τους ομολογιούχους με επιστολή του, για το πλαίσιο του συμβιβασμού.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:
"Ο αγώνας των ομολογιούχων εδώ και 5 έτη για τα ομόλογα της ΑΣΠΙΣ Κάπιταλ, εντός και εκτός Δικαστηρίων, κατόπιν ατελείωτων ωρών εργασίας, κόστους και προσωπικών πιέσεων, φαίνεται ότι τώρα δικαιώνεται. Κατόπιν έντονης διαπραγμάτευσης συμφωνήθηκε προφορικά, και αναμένουμε την συναίνεσή σας, για τον συμβιβασμό της υπόθεσης.
Μετά την δικαίωσή μας με τα ασφαλιστικά μέτρα και την εγγραφή προσημειώσεων σε ακίνητα εταιριών και συμφερόντων της οικογένειας Ψωμιάδη, αναμένοντας να εκδικαστούν οι αγωγές το 2015 και ενώ εξελίσσεται η ποινική δίκη κατά των Παύλου, Μαρίας και Όλγας Ψωμιάδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεκτιμήσαμε τα ακόλουθα τα οποία σας γνωστοποιούμε:
α) Οι Παύλος, Μαρία και Όλγα Ψωμιάδη είναι κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολλά ακίνητα τους να θεωρηθούν αντικείμενο ξεπλύματος και να δημευτούν υπέρ του Δημοσίου.
β) Υπάρχει ο κίνδυνος οι αντίδικοι να θέσουν επιπλέον προσκόμματα που ενδεχομένως να δυσχεράνουν ή και να ματαιώσουν την ικανοποίηση των αξιώσεών σας (π.χ. εγγραφή προσημειώσεων, επίσπευση πλειστηριασμών από άλλους πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις μας, αναδοχές χρέους σε τρίτους, εκχωρήσεις δικαιωμάτων κ.ο.κ.),
γ) Ο πλειστηριασμός των ακινήτων που έχουμε προσημειώσει σήμερα (εφόσον οι αστικές δίκες κερδηθούν μέχρι το τέλος) εκτιμάμε ότι δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια γιατί οι δικαστικές διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες (πρώτος βαθμός το 2015, εφετείο και Άρειος Πάγος),
δ) Σε κάθε περίπτωση ο πλειστηριασμός έχει τεράστιο κόστος και πιθανόν να ανοίξουν νέες δικαστικές διαδικασίες. Επιπλέον η εκποίηση των ακινήτων μέσω πλειστηριασμού λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων γίνεται, κατά τεκμήριο, σε μικρότερη αξία ακόμα και από την αντικειμενική.
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω ο κ. Μαρκουλάκος σημειώνει ότι αναμένει την έγκριση των ομολογιούχων για τα εξής:
- Η οικογένεια Ψωμιάδη (Παύλος, Όλγα, Μαρία Ψωμιάδη) και οι εταιρίες τους (Πρόνοια Εμπορική ΑΕ, Κυβέλη ΑΕ, Δωρογραφοτεχνική ΑΕ, ΤΙΜΕ ΑΕ, Προβίζιον ΑΕ) αναγνωρίζουν από τώρα με ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης και συμφωνούν την συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς στο 100% του κεφαλαίου σας (δηλαδή όχι τόκους και ηθική βλάβη). Στον συμβιβασμό θα συμμετάσχει και ο Δανιήλ Ψωμιάδης, γιος του Παύλου.
- Σύμφωνα με το συμβιβασμό περιορίζεται η απαίτησή στο κεφάλαιο που απώλεσαν οι ομολογιούχοι και όλοι οι αντίδικοι αναγνωρίζουν οριστικά το χρέος αυτό.
- Έναντι του χρέους δίδονται συμβολαιογραφικά πληρεξούσια μίσθωσης και πώλησης των ακινήτων, συμβάσεις ενεχύρου με δικαίωμα ψήφου επί των κτηματικών εταιριών κ.α. Η διαχείριση των εταιριών και των ακινήτων θα γίνεται από το δικηγορικό γραφείο για λογαριασμό των ομολογιούχων.
- Μέχρι την εκποίηση των ακινήτων όλοι θα ικανοποιούνται από τα μισθώματα που θα εισπράττονται.
- Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, που όμως διαχωρίστηκε σε καλή και κακή και υπάρχει νομικό πρόβλημα για το πού έχουν υπαχθεί οι απαιτήσεις των ομολογιούχων.
- Με την υπογραφή του συμβιβασμού τερματίζονται όλα τα Δικαστήρια κατά των αντιδίκων ενώ ανακαλούνται και οι μηνύσεις που είχαν υποβληθεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης