Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική στηρίζει τη δημιουργική έκφραση χιλιάδων παιδιών

tags :
Η Eurolife ERB Ασφαλιστική στηρίζει τη δημιουργική έκφραση χιλιάδων παιδιών
Χορηγός του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης η Eurolife ERB Ασφαλιστική
Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που προκήρυξε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και του οποίου χορηγός είναι και η Eurolife ERB Ασφαλιστική μεταξύ παιδιών ηλικίας 7-12 ετών, με αφορμή τα 30 χρόνια του Μουσείου.
Φέτος αναδείχτηκαν 30 νικητές, ένας για κάθε χρονιά λειτουργίας του Μουσείου.
Η επιλογή των νικητών αποδείχτηκε μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς το Μουσείο πλημμύρισε με 5.000 συμμετοχές, ξεπερνώντας και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.
Πρωταγωνιστής της αφίσας στο φετινό διαγωνισμό, ήταν το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.).
Τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν δημιουργικά με κολάζ, ζωγραφική και άλλες τεχνικές.
Το αποτέλεσμα ήταν να κατακλύσουν το μουσείο χιλιάδες πολύχρωμα κυκλαδικά κεφάλια: με γυαλιά, νότες, φτερά, εφημερίδες, μουστάκια.
Κεφάλια υπερήρωες, κεφάλια σκακιέρες, κεφάλια πειρατές, κεφάλια σημαίες…
Με δεδομένο ότι η συμμετοχή είναι πολλές φορές πιο σημαντική από τη διάκριση, είναι πραγματικά παρήγορο ότι στη σημερινή εποχή, χιλιάδες παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 7-12, μεγαλώνουν όχι μόνο έχοντας τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από την Τέχνη, αλλά και αποκτώντας με αυτό τον συναρπαστικό τρόπο μια ξεχωριστή σχέση με μια από τις πολυτιμότερες πολιτιστικές μονάδες της σύγχρονης Ελλάδας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Με τη σειρά του, το Μουσείο αναγνωρίζει τη σημασία της τεράστιας συμμετοχής παιδιών στον διαγωνισμό, γι' αυτό και τα 30 έργα που διακρίθηκαν, θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Οι 30 διακριθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Επειδή, όμως, πολλές φορές η συμμετοχή είναι τόσο σημαντική όσο και η διάκριση, το Μουσείο έχει αποφασίσει να εκθέσει και τα 5.000 παιδικά έργα που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.
Τα εγκαίνια της σχετικής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου.
Στη διάρκεια των εγκαινίων, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα εργαστήρια που λειτουργούν τα σαββατοκύριακα στο Μουσείο για τη σεζόν 2015-2016 και να γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων, ενώ τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι, που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα κυκλαδικό κεφάλι- ομαδικό έργο, το οποίο επίσης θα παρουσιάζεται στην έκθεση!
Η Eurolife ERB Ασφαλιστική θα συνεχίσει να στηρίζει τις αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλλει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, προκειμένου να κάνει γνωστά τα εκθέματα και τις δράσεις του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Η έξοδος της χώρας από την πολυεπίπεδη κρίση, χρειάζεται –πέραν των άλλων- και περισσότερο Πολιτισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης