Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφαλιστικοί υπάλληλοι ΣΥΡΙΖΑ - Να παρέμβει η κυβέρνηση στην υπόθεση International Life - Εθνική Ασφαλιστική

Ασφαλιστικοί υπάλληλοι ΣΥΡΙΖΑ - Να παρέμβει η κυβέρνηση στην υπόθεση International Life - Εθνική Ασφαλιστική
Η διοίκηση της Εθνικής οφείλει να προστατέψει τα συμφέροντα της ασφαλιστικής της εταιρείας
Να παρέμβει άμεσα καλεί την κυβέρνηση η Οργάνωση Ασφαλιστικών Υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση International Life - Εθνική Ασφαλιστική.
Ειδικότερα, η Οργάνωση Ασφαλιστικών Υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ εξέτασε το ενδεχόμενο εξαγοράς του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life από την Εθνική Ασφαλιστική και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει.
Όπως καταγγέλλει η Οργάνωση "Είχαμε επισημάνει πριν ένα περίπου χρόνο ότι το φαινόμενο των πλούσιων ιδιοκτητών εις βάρος των εταιριών τους πρέπει επιτέλους να σταματήσει και ότι είναι καιρός εκείνοι που κέρδισαν επί σειρά ετών από τις εταιρίες τους εκατομμύρια Ευρώ να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσουν, όπως οφείλουν, τις εταιρίες τους με τα απαραίτητα κεφάλαια.
Ο Πρόεδρος της International Life εισέπραττε με απόφαση του ΔΣ της, εκτός των άλλων πλούσιων αμοιβών του, και προμήθεια από κάθε νέο συμβόλαιο της εταιρίας του έως 3% (μιλάμε για ποσά της τάξης εκατ. €).
Αντί λοιπόν να συμπληρώσει, από τις εξωπραγματικές για το μέγεθος της εταιρίας αμοιβές του, τα κεφάλαιά της αντιμετωπίζει την κατάσταση με απολύσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών και χρησιμοποίηση «ενοικιαζομένων» υπαλλήλων και παράλληλα συζητά με την Εθνική Ασφαλιστική για να περάσει το χαρτοφυλάκιο ζωής σε αυτήν.
Τα ερωτήματα:
Τι έκανε η εποπτεύουσα αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) για να ελέγξει τα τελευταία χρόνια την Εταιρία;
Πως συνέχισε να επιτρέπει, χωρίς παράλληλα να κάνει καμία παρέμβαση για την ενίσχυση των κεφαλαίων της Εταιρίας, να πουλιούνται μακροχρόνια ασφαλιστήρια από αυτήν;
Εάν πράγματι έκανε τους ελέγχους που όφειλε και διαπίστωνε τις κεφαλαιακές ανάγκες της, γιατί δεν τοποθέτησε Επίτροπο (όπως ο νόμος προβλέπει) ο οποίος θα επιτηρούσε την λειτουργία της και θα απέτρεπε να σπαταλούνται χρήματα σε υπέρογκες αμοιβές των ιδιοκτητών της χρησιμοποιώντας αυτά τα κεφάλαια για την ενίσχυσή της εταιρίας;
Γιατί καλύπτει αυτό που είναι σε όλους γνωστό να συμβαίνει εδώ και χρόνια και, όπως φημολογείται, μόλις τώρα παρεμβαίνει και μάλιστα εξωθεσμικά στην διοίκηση της ΕΤΕ για να λύσει το θέμα;
Θεωρούμε ότι η διοίκηση της ΕΤΕ οφείλει να προστατέψει τα συμφέροντα της ασφαλιστικής της εταιρίας.
Παράλληλα ξεκαθαρίζουμε ότι γενικά αντιμετωπίζουμε θετικά επιχειρηματικές κινήσεις που αποσκοπούν στην εξυγίανση και την ενίσχυση επιχειρήσεων προς όφελος όμως των εργαζομένων τους και των καταναλωτών.
Σαν ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε από την Κυβέρνηση, να παρέμβει άμεσα και να ελέγξει την υπόθεση, στο όνομα της διαφάνειας αλλά κυρίως στο όνομα της προστασίας των ασφαλισμένων, των δικτύων πωλήσεων και των εργαζομένων της εταιρίας οι οποίοι είναι οι πρώτοι που ήδη πληρώνουν με την απώλεια της εργασίας τους, λάθη και παραλείψεις άλλων, προς όφελος των εργοδοτών τους.
Ο ασφαλιστικός κλάδος στηρίζεται στην εμπιστοσύνη η οποία δεν μπορεί υπονομεύεται από φήμες σχετικά με την κεφαλαιακή κατάσταση των εταιρειών.
Ένα νέο σήριαλ δημοσιευμάτων που θα φορά το μέλλον μιας ασφαλιστικής εταιρείας, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει «happy end» για τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους, δεδομένης της ευαισθησίας του κλάδου σε θέματα αξιοπιστίας και της προτεραίας αρνητική εμπειρία χρόνων της ασφαλιστικής αγοράς, και την ευαισθησία του κλάδου σε δημοσιεύματα σχετικά με την φερεγγυότητα ασφαλιστικών εταιρειών.
Η Οργάνωση καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει αφενός στην εποπτική αρχή προκειμένου να ανταποκριθεί ορθά στο καθήκον της και αφετέρου στους ιδιοκτήτες της εταιρίας προκειμένου να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους προς την επιχείρηση, από την οποία όπως τονίζει επί σειρά ετών έχουν απομυζήσει τεράστια προσωπικά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης