Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παράταση ζωής για την International Life - Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2016 η ΑΜΚ

Παράταση ζωής για την International Life - Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2016 η ΑΜΚ
Προ των πυλών το «λουκέτο» 
Στην κόψη του ξυραφιού η International Life, η οποία μετά από 60 χρόνια λειτουργίας στον κλάδο των ασφαλειών βρίσκεται στη δίνη οικονομικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα.
Ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Γιάννης Μπράβος, είπε στο bankingnews ότι συνεχίζεται η μάχη σωτηρίας της εταιρείας, η οποία να σημειωθεί πληρώνει το τίμημα του PSI που ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ.
Από το 2012 μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να καλύψει τη ζημιά που προκάλεσε το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
Πάντως, η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε νέα παράταση στη διοίκηση της εταιρείας για την ανεύρεση επενδυτών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2016.
Η αρχική προθεσμία έληξε την Τετάρτη 31 Αυγούστου.
Το σχέδιο σωτηρίας προέβλεπε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών δεν έγινε πράξη και αποχώρησαν.
Ο κ. Γιάννης Μπράβος αναζητεί επενδυτές από την εγχώρια αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συζητήσεις με ενδιαφερόμενους αλλά δεν προδικάζει ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς η εταιρεία στην ουσία έχει απολέσει το χαρτοφυλάκιο των ασφαλειών Ζωής το οποίο έχει μεταφερθεί στην Εθνική Ασφαλιστική.
Ουσιαστικά, η εταιρεία βρίσκεται "εν υπνώσει" καθώς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει καινούργια συμβόλαια γενικών ασφαλειών με αποτέλεσμα να μην έχει ταμειακές ροές.
Η διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού που επιθυμεί να αποχωρήσει.
Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος απέτρεψε να επανέλθει το «φάντασμα» της Ασπίδας στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.
Η αυστηρή επιτήρηση και οι τακτικοί έλεγχοι της Εποπτικής Αρχής στις ασφαλιστικές εταιρείας αποτρέπει τα «κανόνια» στην αγορά, που θα είχαν ως θύματα τους ασφαλισμένους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης