Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ισχυροποιείται η Fairfax στις ασφάλειες - Εξαγοράζει μονάδες της AIG σε Λατ. Αμερική και Ανατ. Ευρώπη

tags :
Ισχυροποιείται η Fairfax στις ασφάλειες - Εξαγοράζει μονάδες της AIG σε Λατ. Αμερική και Ανατ. Ευρώπη
Η Fairfax καθίσταται στρατηγικός εταίρος της AIG
Η καναδική, επενδυτική εταιρεία Fairfax -γνωστή στην Ελλάδα για τις επενδύσεις της στις τράπεζες- ενισχύει τη θέση της στον χώρο της ασφάλισης με την εξαγορά μονάδων του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού American International Group (AIG).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της AIG, στα χέρια της Fairfax περνούν μονάδες σε Λατινική Αμερική, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, έναντι ποσού 240 εκατ. δολαρίων, που καταβλήθηκε σε μετρητά.
Η AIG δεχόταν αυξημένες πιέσεις το τελευταίο διάστημα να πουλήσει ορισμένες από τις εμπορικές και καταναλωτικές ασφαλιστικές δραστηριότητες της στην Αργεντινή, την Κολομβία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, τη Βενεζουέλα και την Τουρκία.
Η Fairfax θα αποκτήσει επίσης δικαιώματα ανανέωσης για το χαρτοφυλάκιο της AIG στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη δηλαδή στη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, και θα αναλάβει επίσης τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία και τους εργαζομένους της AIG CEE.
Μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, που υπόκεινται σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων, η Fairfax θα καταστεί κύριος στρατηγικός εταίρος της AIG.
Η Fairfax αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της: «Οι πολυεθνικοί πελάτες της AIG θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες για απρόσκοπτη εξυπηρέτηση μετά την εφαρμογή της συμφωνίας.
Οι εργασίες στις κατά τόπους χώρες θα διατηρήσουν την ίδια τεχνογνωσία, τις διαδικασίες και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας που έχουν υποστηρίξει τους πελάτες ως σήμερα, ενώ η Fairfax και η AIG έχουν αμοιβαία δεσμευτεί για την ικανοποίηση των αναγκών των πολυεθνικών πελατών στο μέλλον».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης