Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

My Total Return – My Multi Asset - Οι νέες λύσεις Συσσώρευσης Κεφαλαίου της Allianz

My Total Return – My Multi Asset -  Οι νέες λύσεις Συσσώρευσης Κεφαλαίου της Allianz
Δύο νέες πρωτοποριακές λύσεις Συσσώρευσης Κεφαλαίου με επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια της Pimco προσθέτει η Allianz Ελλάδος στις σύγχρονες προτάσεις της στους τομείς της Σύνταξης και της Αποταμίευσης, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητες που συνεχίζουν να αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητές της και για το 2012.

Πρόκειται για τα ασφαλιστικά προγράμματα τύπου Unit-Linked, My Total Return και My Multi Asset, τα οποία στοχεύουν μακροπρόθεσμα στη συσσώρευση ενός κεφαλαίου για τη διασφάλιση του μελλοντικού επιπέδου ζωής και χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους αξία και την ανταποδοτικότητά τους, καθότι εξασφαλίζουν  πρόσβαση σε επενδύσεις στην παγκόσμια αγορά, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Pimco. Η Pimco, παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση κεφαλαίων, είναι εταιρία του Ομίλου Allianz, με ιστορία 40 ετών και με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,77 τρισ. δολαρίων.
«Η συσσώρευση κεφαλαίου για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών είναι πλέον επιτακτική, με την ύφεση να έχει επηρεάσει σημαντικά τις ανάγκες του Έλληνα και εν γένει τις καταναλωτικές τάσεις. Ασφαλισμένοι και επενδυτές αναζητούν, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, σύγχρονες λύσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις προοπτικές απόδοσης. Εμείς στην Allianz δημιουργούμε νέες επιλογές που έρχονται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του σήμερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Άγγελος Πολίτης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Market Management της Allianz Ελλάδος, προσθέτοντας ότι «τα ασφαλιστικά προγράμματα My Total Return και My Multi Asset αποτελούν  λύσεις συσσώρευσης κεφαλαίου με υψηλότατα ποσοστά επένδυσης του κεφαλαίου από τον πρώτο κιόλας χρόνο του συμβολαίου, δυνατότητα ρευστοποίησης από την έναρξη της σύμβασης και επενδυτική διασπορά σε ένα γεωγραφικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στις προοπτικές απόδοσης.»
My Total Return
To ασφαλιστικό πρόγραμμα My Total Return επενδύει κατά 70% στο Pimco Total Return Bond Fund, το μεγαλύτερο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο του κόσμου που επενδύει σε ευρύ φάσμα τίτλων σταθερού εισοδήματος ανά τον κόσμο, με έμφαση στην αγορά των ΗΠΑ. Το υπόλοιπο 30% επενδύεται στο Pimco Global Real Return Fund, και στοχεύει στη δημιουργία «πραγματικής» υπεραξίας, δηλαδή απόδοσης υψηλότερης του πληθωρισμού, επενδύοντας κυρίως σε τίτλους σταθερού εισοδήματος που συνδέονται με δείκτες τιμών καταναλωτή για προστασία έναντι του πληθωρισμού.
My Multi Asset
Το My Multi Asset, είναι ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα Συσσώρευσης Κεφαλαίου που τοποθετεί κεφάλαια αποκλειστικά σε μερίδια του Pimco Global Multi-Asset Fund με στόχο την προστασία έναντι της κυκλικότητας των οικονομιών και των αγορών, επενδύοντας σε ένα ευρύ φάσμα στοιχείων ενεργητικού, όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, ακίνητα κ.ά.
Και οι δύο νέες ασφαλιστικές λύσεις διατίθενται τόσο μέσω προγράμματος περιοδικών καταβολών ασφαλίστρου, όσο και εφάπαξ καταβολής.
«Η δυνατότητα κάλυψης των μελλοντικών οικονομικών αναγκών αποτελεί έναν από τους βασικούς καθημερινούς προβληματισμούς της κοινωνίας μας, αναδεικνύοντας τη Συσσώρευση Κεφαλαίου ως μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες» δήλωσε ο κ. Άγγελος Πολίτης, για να συμπληρώσει ότι «υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες επιλέγουμε να επενδύσουμε στη δημιουργία νέων - καινοτόμων προγραμμάτων με υψηλή προστιθέμενη αξία για τον πελάτη.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης