Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αίτηση για την εισαγωγή μετοχών της στο Χρηματιστήριο Κύπρου κατέθεσε η Ασφαλιστική Ιnterlife

  	Αίτηση για την εισαγωγή μετοχών της στο Χρηματιστήριο Κύπρου κατέθεσε η Ασφαλιστική Ιnterlife
Aίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στη αγορά  νεοαναπτυσσόμενων εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.), κατέθεσε η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α την  Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012,  με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E.
Η εταιρία, εν όψει της αίτησης, αποφάσισε το split των μετοχών της με αναλογία 2 νέες για κάθε μία παλαιά, μειώνοντας την ονομαστική αξία της κάθε μετοχής από 1,18 ευρώσε 0,59 ευρώ. Μετά το split, οι μετοχές της εταιρίας θα ανέρχονται σε 18.567.912 τίτλους και το μετοχικό της κεφάλαιο σε 10.955.068,08 ευρώ.

Η Ασφαλιστική, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πολυμετοχικό προφίλ, στην παρούσα φάση δεν ενδιαφέρεται για την άντληση επενδυτικών κεφαλαίων από την κυπριακή αγορά, αλλά η κίνησή της έχει καθαρά στρατηγικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΙNTERLIFE AAEΓΑ, η εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., ήταν μια στρατηγική επιλογή, μέσω της οποίας η εταιρία αποβλέπει σε μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως :
α) Παρουσία της στη διεθνή επενδυτική κοινότητα των χρηματιστηριακών αγορών,
β) Μετατροπή του μετοχικού της κεφαλαίου σε ανταλλάξιμες αξίες.
γ) Συστηματική κοινοποίηση των δραστηριοτήτων της στα ΜΜΕ και ισχυροποίηση της αξιοπιστίας της .
δ) Ευχερέστερη προσέγγιση στρατηγικών επενδυτών αλλά και στρατηγικών συνεργατών.
Η ΙΝΤΕRLIFE το 2011 παρουσίασε κέρδη της τάξεως των 1,12 εκ. ευρώ,  παρά το γεγονός ότι απορρόφησε το σύνολο του κόστους του PSI  (μεγαλύτερο των 6 εκ. ευρώ).
Σε επίπεδο ασφαλιστικής παραγωγής, η περασμένη χρονιά έκλεισε με έσοδα  45,95 εκ. ευρώ, ενώ αυξήθηκε η καθαρή θέση κατά 657 χιλ. ευρώ στα 20,78 εκ. ευρώ, μειώθηκαν οι υποχρεώσεις κατά 1,74 εκ. ευρώ στα 8,23 εκ. ευρώ και, βελτιώθηκαν οι προβλέψεις κατά 2,66 εκ ευρώ στα 63,26 εκ ευρώ.
Σημειώνεται ότι στη Ν.Ε.Α. του Χρηματιστήριου της Κύπρου  είναι ήδη εισηγμένες , εκτός των κυπριακών,  πολλές ελληνικές και άλλων εθνικοτήτων Εταιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης