Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εγκαταλείπει την ευρωζώνη και η AIG - Πουλά γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά ομόλογα και αγοράζει βρετανικά

  Εγκαταλείπει την ευρωζώνη και η AIG - Πουλά γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά ομόλογα και αγοράζει βρετανικά
Μετά την Goldman Sachs και τη Shell, έρχεται τώρα να προστεθεί και η American International Group στις εταιρείες που εγκαταλείπουν την Ευρώπη, καθώς η εμπιστοσύνη για τη σταθερότητα στην περιοχή έχει καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το πρώτο εξάμηνο, η AIG μείωσε σημαντικά την έκθεση της σε γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα. Πιο συγκεκριμένα, πλέον κατέχει 1,37 δισ. δολάρια γερμανικών ομολόγων, από 1,85 δισ. δολάρια στο τέλος του 2011, ενώ ταυτόχρονα μείωσε και την έκθεση της σε γερμανικές, γαλλικές, ισπανικές και ιταλικές τράπεζες.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η AIG σχεδόν διπλασίασε την έκθεση της σε βρετανικά ομόλογα, από 1,6 δισ. δολάρια στο τέλος του 2011 σε 3,4 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.
Υπενθυμίζεται ότι η Goldman Sachs πούλησε σχεδόν το σύνολο των ιταλικών ομολόγων που κατείχε στα χαρτοφυλάκια της, αφού το δεύτερο τρίμηνο κατείχε μόλις 191 εκατ. δολάρια ιταλικών ομολόγων, κατά 92% χαμηλότερα από αυτά που κατείχε στο πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, το ίδιο τρίμηνο, αύξησε σημαντικά τις θέσεις της σε παράγωγα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου, δηλαδή CDS, έχοντας πλέον αρνητική έκθεση στη χώρα κατά 977 εκατ. δολάρια, από θετικά κατά 2,4 δις. δολάρια τον Μάρτιο.
Την πλάτη στα ευρωπαϊκά ομόλογα και τις μετοχές της Ευρώπης, γύρισε και το νορβηγικό fund διαχείρισης κεφαλαίων  Norges Bank Investment Management, μειώνοντας την έκθεσή του στις χώρες της νομισματικής ένωσης, λόγω της κρίσης χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης