Ασφαλιστικά Νέα

Διεθνής διάκριση για την Interamerican από το World Finance

Διεθνής διάκριση για την Interamerican από το World Finance
Το διεθνούς κύρους περιοδικού “World Finance” έχει θεσμοθετήσει σε ετήσια βάση ασφαλιστικά βραβεία για τις πλέον διακεκριμένες εταιρείες της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς.
Όπως το 2010, το περιοδικό συμπεριέλαβε και για το 2011 από την Ελλάδα την INTERAMERICAN μεταξύ των κορυφαίων ασφαλιστικών οργανισμών, αναγνωρίζοντας ότι ακολουθεί με συνέπεια τις επίκαιρες τάσεις της αγοράς.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, βασικά κριτήρια ήταν η ανάληψη και συνετή διαχείριση κινδύνων με ελαχιστοποίηση της έκθεσης και η εναρμόνιση της εταιρείας με την κοινοτική οδηγία Solvency II, εν όψει της εφαρμογής της, με έμφαση στη δημιουργία αποθεματικών ικανού περιθωρίου φερεγγυότητας.
Στη λίστα του “World Finance”, μαζί με την INTERAMERICAN, συμπεριλαμβάνονται εταιρείες από άλλες 49 ακόμη χώρες οι οποίες, κατά την κρίση της ειδικής επιτροπής και με την συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των αναγνωστών του περιοδικού, πρωτεύουν ανά χώρα ως προς τα ζητούμενα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία. Στα κριτήρια λαμβάνονται υπ’ όψιν και άλλες παράμετροι πέραν αυτών που αναφέρονται ανωτέρω, όπως η κερδοφορία, η καινοτομία, η πελατοκεντρικότητα.
Το «World Finance» είναι διμηνιαίο αναγνωρισμένο περιοδικό παγκοσμίου βεληνεκούς που εκδίδει η World News Media, με έδρα το Λονδίνο. Το περιεχόμενό του αφορά σε θέματα για τις κεφαλαιαγορές, το risk management, τις ασφαλίσεις, το εμπόριο, την τεχνολογία και γενικότερα την οικονομία στη σύγχρονη εποχή. Στο ιδιαίτερο άρθρο του για την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, το περιοδικό επισημαίνει την πρόκληση της ασιατικής αγοράς για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, όπως π.χ. της αγοράς της Κίνας η οποία μπορεί να αποτελέσει εστία ενδιαφέροντος για ασφαλίσεις εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς. Ακόμη, υπογραμμίζονται οι συνέπειες του κόστους των φυσικών καταστροφών κατά το 2011 στην τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης