Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Προς αμκ 250 εκατ η Αγροτική Ασφαλιστική την οποία θα καλύψει κατά βάση η Πειραιώς

tags :
Προς αμκ 250 εκατ η Αγροτική Ασφαλιστική την οποία θα καλύψει κατά βάση η Πειραιώς
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 250 εκατ ευρώ της Αγροτικής Ασφαλιστικής, θα προτείνει προς τη γενική συνέλευση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη για να εγκρίνει τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της αύξησης θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ και προκρίνεται από το νέο μέτοχο, την τράπεζα Πειραιώς σε συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αποκατασταθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας.
Η ΑΤΕ ασφαλιστική εμφάνισε το 2011 αρνητική καθαρή θέση κατά 137,4 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της ζημιάς που κατέγραψε η εταιρεία από τη συμμετοχή της στο PSI plus. Η απομείωση του χαρτοφυλακίου των ελληνικών ομολόγων ύψους 360 εκατ. ευρώ, ήταν και η βασική αιτία που οδήγησε την ΑΤΕ Ασφαλιστική σε ζημιογόνα χρήση, ενώ σε οργανικό επίπεδο η χρήση έκλεισε με κερδοφορία.

Τι είχε αναφέρει πρόσφατα το www.bankingnews.gr

Στην πώληση της ΑΤΕ ασφαλιστικής σχεδιάζει να προχωρήσει η τράπεζα Πειραιώς καθώς στόχος δεν είναι η διατήρηση αυτόνομης ασφαλιστικής μονάδας αλλά η προώθηση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέσω του δικτύου καταστημάτων του ενιαίου σχήματος.
Σε πρώτη φάση η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα χρειαστεί 200-220 εκατ ευρώ νέα κεφάλαια καθώς εμφανίζει αρνητική καθαρή θέση -120 εκατ ευρώ.
Η Ασφαλιστική διαθέτει καλή ακίνητη περιουσία αξίας 80 εκατ, ενώ μόνο τα 2 βασικά ακίνητα στην Αθήνα εμφανίζουν εμπορική αξία 55-60 εκατ ευρώ.
Τα βασικά πλεονεκτήματα της Ασφαλιστικής είναι η ακίνητη περιουσία της, ο μεγάλος στόλος οχημάτων και τα αποθεματικά.
Στα αρνητικά της Ασφαλιστικής συμπεριλαμβάνονται, η έλλειψη ασφαλειών ζωής ενώ αντιθέτως διαθέτει γενικές ασφάλειες και κάλυψη στεγαστικών δανείων των τραπεζών ΑΤΕ, FBBank και Tbank που έχει εξαγοραστεί από το ΤΤ.
Η ΑΤΕ ασφαλιστική είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μεν αλλά χρειάζεται σημαντική ωραιοποίηση για να μπορέσει να πωληθεί.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης