Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Προς επιχειρησιακή σύμβαση οδεύει η Εθνική Ασφαλιστική – Πρόταση για περικοπή στους μισθούς της τάξης του 15%

tags :
Προς επιχειρησιακή σύμβαση οδεύει η Εθνική Ασφαλιστική – Πρόταση για περικοπή στους  μισθούς της τάξης του 15%
Επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με το προσωπικό της επιδιώκει να συνάψει η Εθνική Ασφαλιστική, παραθέτοντας μειώσεις αποδοχών που σε μέσα επίπεδα πλησιάζουν το 15%.
«Κλίμα» στην αγορά για τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στον κλάδο πρόκειται να διαμορφώσει η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που επιδιώκει να συνάψει η Εθνική Ασφαλιστική με το προσωπικό της.
Ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών άνοιξε αμέσως μετά την τρίμηνη μετενέργεια της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου, που εξέπνευσε χωρίς συμφωνία ανανέωσης μεταξύ της Ομοσπονδίας των εργαζομένων και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος .
Ήδη η Εθνική Ασφαλιστική παρέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση με περικοπές στους μισθούς που σε μέσα επίπεδα πλησιάζουν το 15%, καθώς και με αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίζει να συζητήσουν το θέμα την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου τους.
Ειδικότερα, η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει προτείνει στους εργαζόμενους οι μεσοσταθμικές μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών τους να διαμορφωθούν στο 8,9% και σε συνδυασμό με την κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού, οι συνολικές απώλειες να φθάσουν, πάντα σε μέσα επίπεδα, στο 14,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης