Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το Renault Captur 1.5 dCi

tags :
Δοκιμάζουμε το Renault Captur 1.5 dCi
Η γαλλική εταιρία εισέρχεται σε μια ενδιάμεση κατηγορία με ένα ολοκληρωμένο από κάθε άποψη crossover…
«Crossover» είναι μια λέξη που μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις αυτοκίνητα που συνδυάζουν πεντάθυρη πρακτικότητα με SUV υπόσταση. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για το νέο μοντέλο της Renault που μπαίνει στο παιχνίδι των κόμπακτ crossover με την βασική συνταγή να προέρχεται από αμέσως μικρότερα μοντέλα (σ.σ. το Captur χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη του Clio), μία τάση που ακολουθούν αρκετοί άλλοι κατασκευαστές (Peugeot 2008, Ford EcoSport, Fiat 500X κ.α.).

Επί της ουσίας, το Captur μοιάζει σαν μία διογκωμένη εκδοχή του Clio η οποία φτάνει σε μήκος τα 4.122 mm και σε ύψος τα 1566 mm. To επιχείρημα στέφεται με επιτυχία μιας και το αμάξωμα είναι κομψό και στιλιστικά σύγχρονο αλλά και… ψηλό όσο χρειάζεται ώστε να περνάς με άνεση από τις όποιες κακοτοπιές μιας και το χωρίζουν σχεδόν 170 mm από το έδαφος.

Από την θέση οδήγησης εισπράττεις μία καλή δόση από crossover μιας και κάθεσαι αρκετά ψηλότερα. Σε γενικές γραμμές το ταμπλό παραπέμπει σε εκείνο του Clio με τον όμορφο πίνακα οργάνων που συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις ενώ υπάρχουν αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα. Τα πλαστικά είναι σκληρά και όχι μαλακά, προφανώς για να ενισχύουν τα πολυχρηστικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου  αντί των μαλακών και αφράτων υλικών. Ιδιαίτερα εύχρηστη η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων R-Link.


Διαβάστε περισσότερα στο www.caroto.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης