Αυτοκίνητο

Πιο φιλόξενη η Ελλάδα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

tags :
Πιο φιλόξενη η Ελλάδα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα -συγκεκριμένα, οι μπαταρίες τους- σε κλίματα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες…
Η χώρα μας αποτελεί μια από τις πιο φιλόξενες χώρες της Ευρώπης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV ή Electric Vehicles) για έναν πολύ απλό λόγο: λόγω κλίματος! Είναι ήδη γνωστό πως τον χειμώνα η αυτονομία των EV επηρεάζεται άμεσα καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι ιδανικές για τις μπαταρίες μειώνοντας το ενεργειακό τους φορτίου (όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε ηλεκτρική συσκευή).

Από την άλλη, ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας της μπαταρίας αναλώνεται στην και οι μπαταρίες του δεν λειτουργούν ιδανικά και μέρος του ενεργειακού τους περιεχόμενου αναλώνεται στην θέρμανση του εσωτερικού (μιας και δεν υπάρχει σύστημα ψύξης όπως στα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης ή ΜΕΚ). Απεναντίας, το σύστημα κλιματισμού επιβαρύνει πολύ λιγότερο τις μπαταρίες.

Την θεωρία (που έχουμε διαπιστώσει οδηγώντας διάφορα EV) έρχεται να επιβεβαιώσει δοκιμή του Auto Bild, όπου οι πραγματικές αυτονομίες των ηλεκτρικών μοντέλων τις κρύες εποχές του χρόνου ήταν μικρότερες έως και 70%(!) σε σχέση με τις επίσημες που αναφέρουν οι κατασκευαστές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.caroto.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης