Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το νέο Honda CR-V 1.6 i-DTEC

tags :
Δοκιμάζουμε το νέο Honda CR-V 1.6 i-DTEC
Οδηγούμε το νέο CR-V στην έκδοση με έναν από τους αποδοτικότερους ντίζελ της αγοράς και μας δείχνει πως ακόμη και χωρίς τετρακίνηση τα καταφέρνει περίφημα…
Ένα μεγάλο μέρος της Honda είναι συνυφασμένο με το CR-V και τα 13 χρόνια κυκλοφορίας του με τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει σε παγκόσμια κλίμακα τα πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το ενδιαφέρον είναι πως το ιαπωνικό SUV ποτέ δεν είχε χάσει το ενδιαφέρον του καθώς προσαρμοζόταν ανά περίοδο. Ή καλύτερα ανά γενιά καθώς από την 1η με την τετράγωνη αισθητική και τους μεγάλους χώρους μεσολάβησε η 2η με πιο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης που πέρασε και στην 3η γενιά με τον πιο ασφάλτινο χαρακτήρα.

Για να φτάσουμε στην νέα και 4η γενιά όπου η προσέγγιση γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη μιας και για πρώτη φορά το CR-V διαθέτει προσθιοκίνητη έκδοση όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των SUV (σ.σ. μέχρι και η BMW X5 υποτάσσεται στο νέο δικίνητο δόγμα). «Κανένα πρόβλημα» θα σκέπτονται αρκετοί αφού ούτως ή άλλως η τετρακίνηση αποτελούσε επιπλέον βάρος, τόσο για την τσέπη τους, όσο και για την κατανάλωση.

Αλλά ούτως ή άλλως το νέο σύστημα τετρακίνησης (με ηλεκτρομαγνητικό πολύδισκο συμπλέκτη αντί του υδραυλικού) δεν συνδυάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 i-DTEC παρά μόνο με τις μεγαλύτερες εκδόσεις που -αν και προσφέρονται κατόπιν παραγγελίας- προφανώς είναι άκαιρες λόγω της τιμής τους (από 39.000€ η 2.0 i-VTEC και από 44.000€ η 2.2 i-DTEC).

Διαβάστε περισσότερα στο www.caroto.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης