Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Το Tatra T87 που θεμελίωσε τα αεροδυναμικά σχήματα του σήμερα

tags :
Το Tatra T87 που θεμελίωσε τα αεροδυναμικά σχήματα του σήμερα
Η Tatra μπορεί να έγινε γνωστή από τις νίκες της στο ράλι Ντακάρ αλλά η τσέχικη εταιρία έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία που ξεκινά από το 1897
Η Tatra -της οποίας το όνομα προέρχεται από οροσειρά στην Σλοβακία- σταμάτησε την ευρεία παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων το 1999 αλλά συνεχίζει να κατασκευάζει ειδικά οχήματα εκτός δρόμου.
Στην ιστορία η τσέχικη εταιρία έχει μείνει ως αυτή που συνέλαβε πρώτη το αεροδυναμικό σχήμα σταγόνας (σχεδίαση streamline) μέσα από μία σειρά μοντέλων (1931-1975) πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πίσω από την σχεδίαση των πρώτων αυτοκινήτων κρύβεται ο μηχανικός Hans Ledwinka (φήμες λένε πως από τα σχέδια του Αυστριακού αντέγραψε ο Ferdinand Porsche με τις ευλογίες του Χίτλερ) και ένα από τα πιο γνωστά είναι το Tatra T87 (1936-1938) με την συμμετοχή στην σχεδίαση και του Erich Übelacker.
Ο αερόψυκτος V8 κινητήρας των 2,9 λίτρων ήταν τοποθετημένος στο πίσω μέρος και απέδιδε 85 άλογα ενώ για την εποχή του το T87 ήταν το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο με τελική που έφτανε τα 160 χλμ/ώρα.
Χάρη στο σχήμα του το Tatra μπορούσε να κινείται με υψηλή ταχύτητα και να καταναλώνει 12,5 λτ./100 χλμ. όταν ανταγωνιστικά μοντέλα ήθελαν σχεδόν διπλάσια ποσότητα καυσίμου.
(διαβάστε περισσότερα).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης