Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το Renault Captur με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.2 TCe

tags :
Δοκιμάζουμε το Renault Captur με τον τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.2 TCe
Όμορφο, σύγχρονο, πρακτικό. Ακολουθώντας αυτό το τρίπτυχο η Renault μας σερβίρει μία ενδιαφέρουσα έκδοση του Captur , που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αντίστοιχο diesel…
Πριν όμως ξεκινήσουμε με τα του «εσωτερικού» ανταγωνισμού, ας μείνουμε λίγο στην πρώτη εικόνα, στη γεύση που αφήνει η εξωτερική του εμφάνιση.
Κρίνοντας τόσο από τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Renault, όσο και από το πρόσφατο παρελθόν της, που κάθε άλλο παρά θα χαρακτήριζε κανείς συντηρητικό, το Captur δεν θα μπορούσε να είναι ένα αδιάφορο οπτικά crossover.
Για την ακρίβεια ισχύει το αντίθετο. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που τραβάει τα βλέμματα με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, χωρίς όμως να ξενίζει ή να προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα. Από αυτή την άποψη, κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις.
Ένα αυτοκίνητο όμως δεν αρκεί να είναι όμορφο, χρειάζεται και άλλα πράγματα στις μέρες μας για να πουλήσει. Όπως για παράδειγμα ένα σύγχρονο, οικονομικό αλλά και ικανό κινητήρα.
Τι καλύτερο λοιπόν από τον 1.2 TCe της εταιρίας, που αποδίδει 120 ίππους και 190 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς επιδόσεις και παράλληλα λογική κατανάλωση. Στην πράξη, το συγκεκριμένο μοτέρ έχει ραφιναρισμένη λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών και δεν υστερεί σε ισχύ σχεδόν πουθενά.
Όσο για τη μέση κατανάλωση, αν έχετε βαρύ πόδι, εύκολα ανεβαίνει στα 8-9 λίτρα/100 χλμ., με μία όμως πιο οικονομική -και όχι απαραίτητα ψυχαναγκαστική- οδήγηση, θα πέσει αρκετά.
Τελικά όχι, δεν συγκρίνεται σε οικονομία με τον 1.5 dci, είναι όμως πιο ισχυρός και με ένα σημαντικό όφελος στο κόστος κτήσης.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο στο συγκεκριμένο όχημα είναι η υιοθέτηση του αυτόματου κιβωτίου EDC (Efficient Dual Clutch).
Πρόκειται για ένα κιβώτιο 6 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη, που έχει σχεδιαστεί με πρώτη προτεραιότητα τη μείωση της κατανάλωσης.
Η μέγιστη ροπή που μπορεί να σηκώσει είναι τα 240 Nm, ενώ σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης κατά 17% ή, εναλλακτικά, 30 γρ. CO2.
Οι δύο συμπλέκτες που χρησιμοποιεί είναι ξηρού τύπου. (διαβάστε περισσότερα)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης