Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Πόσο κοστίζει ένα μονοθέσιο στην Formula 1;

tags :
Πόσο κοστίζει ένα μονοθέσιο στην Formula 1;
Πόσα χρήματα θα πρέπει να διαθέσει κανείς για να αποκτήσει ένα μονοθέσιο ίδιο με αυτό που οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 αγωνίζονται για τη δόξα και το …μεροκάματο;
Μία ερώτηση-παγίδα καθώς δεν αφορά στα σημερινά μονοθέσια, ούτε καν στα προπέρσινα.
Μιλάμε για παρωχημένα μονοθέσια με ηλικία πάνω από μια δεκαετία που στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν κι ένα pedigree, που καθορίζεται από τον οδηγό τους, από τη συμμετοχή τους σε αγώνες και από τις θέσεις που είχαν τερματίσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ferrari F1-89, με τον εσωτερικό κωδικό 640 του 1989, η οποία τότε είχε θεωρηθεί επαναστατική, γιατί ήταν η πρώτη με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο με paddles.
H 640 είχε σχεδιασθεί από τον John Barnard, είχε 600 άλογα, ενώ αυτή με τον αριθμό πλαισίου 110 την οδηγούσε ολόκληρη τη σαιζόν (και μέχρι το γερμανικό GP ο Αυστριακός Gerhard Berger).
Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο μονοθέσιο ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε για τις δοκιμές του ο Alain Prost, που είχε τότε πρωτοπάει στη Ferrari, ενώ στην πορεία αναπαλαιώθηκε από τη Ferrari Classiche και μετά το τέλος των εργασιών δοκιμάστηκε στο Mugello. (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης