Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το Subaru Forester 2.0 D!

tags :
Δοκιμάζουμε το Subaru Forester 2.0 D!
Όπως και να το κάνουμε όταν μιλάμε για SUV υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μην περάσει από το νου οποιουδήποτε το Forester…
Από το 1995 όταν και παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Σταθερές αξίες όμως για την Subaru παραμένουν η «συμμετρική» τετρακίνηση και οι κινητήρες boxer.
Μάλιστα, η 4η γενιά του Forester και η πιο ώριμη βρίσκει στον δρόμο της και τη νέα αντιπροσώπευση της Subaru στην χώρα μας από την εταιρία «Πλειάδες Α.Ε.» του ομίλου Agripan. Επί του μοντέλου της δοκιμής μας οι ψαγμένοι θα γνωρίζουν ήδη την ύπαρξη του Forester που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στους ευρωπαϊκούς δρόμους.
Το μοντέλο της δοκιμής μας εξοπλίζεται με τον σωστό δίλιτρο ντίζελ και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με την «συμμετρική» τετρακίνηση να στέλνει την ροπή στους πίσω τροχούς μέσω κεντρικού διαφορικού που συνδυάζεται με συνεκτικό συμπλέκτη (δίχως «κοντές» σχέσεις). Στην περίπτωση της έκδοσης με αυτόματο κιβώτιο, ο τύπος της τετρακίνησης αλλάζει, όπως στην περίπτωση του Subaru XV 1.6 CVT. Όπως θα καταλάβατε, το Forester διατηρεί την «σφιχτή» και αυθεντική αν θέλετε SUV συνταγή πλην των κοντών σχέσεων.
Αυτή την φορά, όμως, υπάρχει και ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 147 PS και των μπόλικων 350 Nm που γεμίζουν τις σχέσεις με ροπή από τις χαμηλές στροφές. Από τις μεσαίες και πάνω, ο ρυθμός συνεχίζει αγόγγυστα και με τον θόρυβο να αυξάνεται έντονα. (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης