Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Android vs iOS, ντέρμπι αιωνίων και στο αυτοκίνητο!

tags :
Android vs iOS, ντέρμπι αιωνίων και στο αυτοκίνητο!
Η μάχη ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες εκτείνεται προς το αυτοκίνητο το οποίο στα επόμενα χρόνια θα κάνει πολύ περισσότερα πράγματα…
Από την εποχή του καρμπυρατέρ ο «γενετικός κώδικας» του αυτοκινήτου εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο που θα έλεγα πως πλέον διεκδικεί για τα καλά τον χαρακτηρισμό ενός smartcar, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με smartphones.
Και αυτό διότι ένα σύγχρονο όχημα (μην πάει ο νου σας μόνο σε πανάκριβες λιμουζίνες, υπάρχουν και φτηνότερα) κάνει πολύ περισσότερα πράγματα (για την ακρίβεια παρέχει την δυνατότητα στον οδηγό να κάνει περισσότερα).
Έτσι, πίσω από την «λαμαρίνα» συναντάμε ένα μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές μονάδες, ενεργοποιητές και αισθητήρες βελτιώνοντας όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη (τα smartcars που λέγαμε).
Οι εταιρίες που κατασκευάζουν οθόνες αφής τρίβουν τα χέρια τους μιας και οι σχεδιαστές έχουν ήδη διαμορφώσει την τάση για λιγότερους διακόπτες στο εσωτερικό, δίχως να ξεχνάμε τους πολυθεματικούς ψηφιακούς πίνακες οργάνων απειλώντας τα αναλογικά όργανα με τις κλασικές βελόνες.
Η αυτόνομη οδήγηση αποτελεί το νέο χόμπι των τμημάτων R&D (έρευνας & εξέλιξης) της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά μέχρι να δούμε τα πρώτα σοβαρά δείγματα από την επόμενη δεκαετία, η προσοχή όλων στρέφεται στο νέο πεδίο μάχης που διανοίγεται μεταξύ της Google και της Apple. (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης