Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers: Μακριά από την αγορά συναλλάγματος, αγοράστε μετοχές με ορίζοντα long

Rogers: Μακριά από την αγορά συναλλάγματος, αγοράστε μετοχές με ορίζοντα long
“Μακριά κι αγαπημένοι” πρέπει να μείνουν οι επενδυτές από την αγορά συναλλάγματος σύμφωνα με τον Jim Rogers.
Ο γνωστός Αμερικανός επενδυτής, σε ομιλία του στο Σικάγο, μίλησε για το αυξημένο ρίσκο που παίρνουν όσοι επιλέγουν να επενδύσουν στις ισοτιμίες των νομισμάτων.
“Στη ζωή μου δεν θυμάμαι άλλη φορά να υπάρχουν τόσα πολλά νομίσματα χωρών σε νευρική κρίση. Δεν είναι μόνο το δολάριο και το ευρώ. Για πάρα πολλά νομίσματα, το μέλλον είναι αβέβαιο”, τόνισε ο Rogers, ο οποίος απέρριψε κάθε τοποθέτηση στην αγορά συναλλάγματος.
Αντίθετα, με τον αμερικανικό πληθωρισμό να εμφανίζει ανοδικές τάσεις, ο Rogers τόνισε πως βρισκόμαστε σε κατάλληλη εποχή για τοποθετήσεις των χρημάτων που μας περισσεύουν σε μετοχές στα χρηματιστήρια και μάλιστα μακροπρόθεσμα.
“Δεν ξέρω με τι κριτήρια βγαίνουν οι τιμές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και αν μαγειρεύονται, πάντως εγώ προσωπικά παρατηρώ άνοδο στις τιμές των προϊόντων. Με βάση την πολιτική χαλάρωσης που εφάρμοσε η Fed και τη ρευστότητα που διατέθηκε στην οικονομία, ποντάρω ότι οι περισσότερες εταιρείες θα εμφανίσουν θετικά αποτελέσματα και γι' αυτό θα επενδύσω σε μετοχές”, τόνισε.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης