Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη βελτιώνεται - Τα CDS αποκλιμακώνονται

Η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη βελτιώνεται - Τα CDS αποκλιμακώνονται
Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2010 καταγράφουν αυτές τις ημέρες τα CDS των ευρωπαϊκών ομολόγων, στον απόηχο των δημοσιευμάτων που θέλουν τις κυβερνήσεις των αδύναμων χωρών να επαναγοράζουν το χρέος τους με discount, προωθώντας μία ήπια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους τους.
Ο δείκτης Markit iTraxx SovX των CDS της Δυτικής Ευρώπης υποχώρησε κατά 5,5 μονάδες βάσης, στις 187,5 μονάδες βάσης, ακολουθώντας μία πτώση 26,5 μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο, όταν και η Ευρώπη είχε ανακοινώσει το μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης.
Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν διάφορες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένης και της αναβάθμισης του ταμείου διάσωσης, καθώς οι εικάζεται ότι περισσότερα κράτη θα χρειαστούν βοήθεια.
"Η επαναγορά κρατικών ομολόγων θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας «κομψός» τρόπος για να αποφευχθεί μία ολοκληρωτική αναγκαστική αναδιάρθρωση", δήλωσε ο Christian Weber, επικεφαλής στρατηγικής στην UniCredit στο Μόναχο. «Η ιδέα είναι ελκυστική, καθώς θα μοιραστεί το βάρος χωρίς να «καταστραφεί» το σύστημα", πρόσθεσε.
Το κόστος της ασφάλισης ομολόγων των τραπεζών μειώθηκε επίσης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον Ιούλιο. Ο δείκτης Markit iTraxx του χρηματοπιστωτικού κλάδου που συνδέεται με τα ομόλογα των 25 τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών υποχώρησε κατά 10,5 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, μετά την πτώση 25 μ.β. κατά την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της JPMorgan.
Η εμπιστοσύνη έχει ενισχυθεί μετά την απόφαση της Ισπανίας να ενισχύσει τις περιφερειακές αποταμιευτικές τράπεζες, που είναι γνωστές ως Cajas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης