Τελευταία Νέα
Διεθνή

Posen (ΒΟΕ): Επειδή οι αγορές ποντάρουν σε αύξηση των επιτοκίων, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί…

tags :
Posen (ΒΟΕ): Επειδή οι αγορές ποντάρουν σε αύξηση των επιτοκίων, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί…
Απορρίπτει ως προσωρινή την έκρηξη του πληθωρισμού στη Βρετανία ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της χώρας (Bank of England- BOE), Adam Posen, ένδειξη ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για τη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας.
Τα πρώτα δημόσια σχόλια του Posen για το νέο έτος υποδεικνύουν ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να πιέζει για επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κι ενώ ο πληθωρισμός στη Βρετανία άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 8 μηνών (στο 3,7%) τον περασμένο Νοέμβριο.
«Αυτό που έχει αλλάξει για μένα είναι η αυξανόμενη άγνοια των εξωτερικών κινδύνων και οι επιπτώσεις τους στη βρετανική οικονομία» δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης για το 2011.
«Επειδή οι αγορές στοιχηματίζουν σε αύξηση ή μείωση των επιτοκίων στη Βρετανία, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβεί» σχολιάζει ο Posen, την ώρα που οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πορείας του βρετανικού πληθωρισμού έχουν κάνει τους αναλυτές σε BNP Paribas, Citigroup, Societe Generale να εκτιμούν ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να συμβεί νωρίτερα του αναμενομένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης