Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian (Pimco): «Κλειδί» για την ανάκαμψη της Ισπανίας η αναμόρφωση των Cajas

tags :
El-Erian (Pimco): «Κλειδί» για την ανάκαμψη της Ισπανίας η αναμόρφωση των Cajas
Την άποψη ότι η αναμόρφωση των ισπανικών αποταμιευτικών τραπεζών (Cajas) αποτελεί στοίχημα για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εξέφρασε ο Mohamed El-Erian, CEO της Pacific Investment Management (Pimco), του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
«Οι προσπάθειες της Ισπανίας για την αναδιάρθρωση των αποταμιευτικών της ιδρυμάτων είναι απαραίτητες για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο El-Erian, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων για απευθείας παρέμβαση του ισπανικού κράτους στις cajas σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αυτές από ιδιώτες.
«Πρόκειται για το πιο αδύναμο σημείο του οικονομικού συστήματος της Ισπανίας. Παρακολουθούμε τι θα κάνουν (οι Ισπανοί) και πως θα το κάνουν. Άραγε αυτό θα καθησυχάσει τις ανησυχίες των αγορών για την Ισπανία;» διερωτάται.
Κληθείς να παράσχει συμβουλές στους επενδυτές αναφορικά με το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες επιλογές τους, ο επικεφαλής της Pimco δηλώνει ότι οι αγορές ομολόγων εξακολουθούν να παρουσιάζουν ευκαιρίες, ακόμη και το κρατικό χρέος.
Ελκυστικές αγορές για εκείνον η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδονησία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης