Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρισέ: Το παράδειγμα της Ιρλανδίας προτείνει στην Ελλάδα

tags :
Τρισέ: Το παράδειγμα της Ιρλανδίας προτείνει στην Ελλάδα

Πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ανάλογο με αυτό της Ιρλανδίας προτείνει στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλόντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Focus».  Σύμφωνα με τον κ. Τρισέ, η Ιρλανδία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ έως το 2012 και η Ελλάδα θα πρέπει να πράξει το ίδιο.

 

Έσπευσε πάντως να προσθέσει για ακόμη μία φορά ότι  παράλογες προτάσεις που σχετίζονται με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι «ανάξιες σχολιασμού».


Ο κ. Τρισε επισήμανε πάντως ότι η ΕΚΤ θα είναι εξαιρετικά αυστηρή εις το εξής όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνουν οι χώρες-μέλη: «Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να ανεχθεί εκ νέου παραποιημένα δημοσιονομικά μεγέθη από κάποιο υποψήφιο μέλος της ευρωζώνης. Εντός του επόμενου μήνα η Κομισιόν θα ανακοινώσει νέα μέτρα που αφορούν αυτήν την διαδικασία. Είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε οικονομική στήριξη της Ελλάδας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τονίζοντας ότι «όλες οι χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να φέρονται με υπευθυνότητα και να διορθώνουν μόνες τους τις (δημοσιονομικές) ανισορροπίες. Η Ελλάδα δεν σεβάστηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης