Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Κοντά στο 4,75% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2011

tags :
ΔΝΤ: Κοντά στο 4,75% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2011
Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά το 2011 θα κινηθεί κοντά στα επίπεδα του περασμένου έτους, ήτοι στο 4,75%, όπως εκτιμά ο John Lipsky, ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Η παγκόσμια ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος θα είναι ελαφρώς μικρότερη της ανάπτυξης που σημειώθηκε κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2010» πρόσθεσε, ενώ προέβλεψε ότι η σύνδεση μεταξύ τoυ «οικονομικού stress» και της δημοσιονομικής σταθερότητας – κυρίως στην Ευρωζώνη – έχουν τη δυναμική να υποσκάψουν την ανάπτυξη.
Ο Lipsky, παράλληλα, προειδοποίησε ότι είναι πιθανή η έλλειψη προόδου στις αναπτυγμένες οικονομίες όσον αφορά στην εφαρμογή αξιόπιστων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής σε μεσοπρόθεσμη βάση. «Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης θα μπορούσε να αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη και να ωθήσει προς τα πάνω – σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα – τα επιτόκια» σημείωσε επίσης.
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ έκανε ειδική μνεία στην αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και των ειδών τροφίμων, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να απειλήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και να προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης