Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διορία μέχρι το φθινόπωρο στις ισπανικές τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους

tags :
Διορία μέχρι το φθινόπωρο στις ισπανικές τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους
Προθεσμία μέχρι το Φθινόπωρο, προκειμένου να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, έχουν οι ισπανικές τράπεζες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Elena Salgado.
Όπως έκανε γνωστό η Salgado, οι ισπανικές αρχές αποφάσισαν την αύξηση στο 8% για τον απαιτούμενο κατώτατο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I, με το οποίο θα πρέπει να εναρμονιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι σε αυτά.
Οι ανωτέρω δηλώσεις της Ισπανίδας υπουργού αφορούν στην αναμόρφωση της νομοθεσίας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ώστε να επιτραπεί η μερική κρατικοποίηση των αποταμιευτικών τραπεζών της χώρας. Η αλλαγή στη νομοθεσία θα επιτρέψει στο κρατικό ταμείο αναδιάρθρωσης των τραπεζών (FROB) να αποκτήσει απευθείας μερίδια στις cajas, έως πέντε έτη, τόνισε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος και πρόσθεσε "Η αγορά μεριδίων στις τράπεζες θα αφορά σε εκείνες που δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο".
Επικαλούμενη πρόσφατα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, η Salgado επισήμανε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού συστήματος δεν ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ. Τέλος, η ίδια εκτιμά ότι οι ζημιές των ισπανικών τραπεζών κατά την περίοδο 2007-2010 ανέρχονται στα 92 δις. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης