Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παραμένει… buy ο 2ος κόσμος – Οι αμερικανικές μετοχές θα μας ανταμείψουν»

tags :
«Παραμένει… buy ο 2ος κόσμος – Οι αμερικανικές μετοχές θα μας ανταμείψουν»

Αν και οι αναδυόμενες οικονομίες τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζουν σημάδια ύφεσης, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, εν τούτοις ο Jim McCaughan, CEO στο Principal Global Investors, υποστηρίζει ότι η… σύσταση των αναδυόμενων αγορών παραμένει… «buy».

«Ο πληθωρισμός σίγουρα είναι ανησυχητικό σημάδι, ιδιαίτερα για τις αναδυόμενες αγορές, καθώς το φαγητό αποτελεί το 30%, ή ακόμη και το 40%, της κατανάλωσης τους, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στις ήδη ανεπτυγμένες οικονομίες», σχολίασε ο Jim McCaughan.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από δηλώσεις του, ο ίδιος ανησυχεί μήπως… παραείναι short, λόγω της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης των περιοχών αυτών. «Η αύξουσα ευημερία των αναδυόμενων αγορών σηματοδοτεί πως η οικονομική πορεία τους θα είναι κυκλική», εξηγεί ο McCaughan, και προσθέτει πως μια τέτοια πορεία είναι ευκαιρία να επενδύσει κανείς στον 2ο κόσμο.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ ο McCaughan σχολίασε πως η αναμενόμενη οικονομικά θεμελιωμένη επέκταση της Αμερικής, θα υποστηρίξει την αγορά μετοχών. «Η αμερικανικές μετοχές θα μας ανταμείψουν το 2011. Ωστόσο, ενέχουν κινδύνους», πρόσθεσε ο γνωστός CEO, υποδεικνύοντας ως πιο αξιόπιστες αυτές του δείκτη S&P 500.
«Οι μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές ξεχώρισαν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Εν τούτοις δεν έχουν αποδώσει το 100%, ώστε να πρέπει να τις… εγκαταλείψουμε», τόνισε τελειώνοντας ο McCaughan.

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης