Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονοι οι φόβοι για τον κίνδυνο διπλής ύφεσης στη Μ. Βρετανία

Έντονοι οι φόβοι για τον κίνδυνο διπλής ύφεσης στη Μ. Βρετανία
Έντονοι φόβοι για το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης υπάρχουν για τη Μεγάλη Βρετανία, μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες για την ανάπτυξη της χώρας το δ’ τρίμηνο του 2010, με τους αναλυτές να προειδοποιούν την Bank of England ότι μπορεί να υποχρεωθεί να ξαναρχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η πορεία ανάκαμψης θα είναι "μετ'εμποδίων και ανισομερής", εξαιτίας "σχετικά ισχυρών" εμποδίων που εμφανίζονται, παρά τη θετική της πορεία από την αρχή του έτους, δήλωσε το πρώην μέλος της ΒοΕ David Blanchflower, μετά τα την ανακοίνωση των στοιχείων ότι η βρετανική οικονομία παρουσίασε απρόσμενα τη μεγαλύτερη συρρίκνωση σε διάστημα άνω του ενός έτους το τέταρτο τρίμηνο του 2010, καθώς η κακοκαιρία που επικράτησε το διάστημα αυτό έπληξε την ανάπτυξη περισσότερο απ' όσο αναμενόταν.
Η Βρετανία αντιμετωπίζει "σημαντικό" κίνδυνο να διολισθήσει εκ νέου σε ύφεση με τις προβλέψεις που έχουν γίνει για τη φετινή ανάπτυξη θα αποδειχτούν υπερβολικά αισιόδοξες, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,5% μετά την αύξηση 0,7% που είχε παρουσιάσει το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια άνοδο της τάξεως του 0,5%.
Είναι πραγματικά ανησυχητική η πορεία της οικονομίας της Βρετανίας, ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν την αύξηση του ΦΠΑ στο 20%, από 17,5% σήμερα, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να εφαρμοστεί από πρώτη Φεβρουαρίου, αναφέρει ο Blanchflower.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης