Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Επιμένει ανοδικά το ευρώ - Στη Fed στραμμένα τα βλέμματα

tags :
FXCM Hellas: Επιμένει ανοδικά το ευρώ - Στη Fed στραμμένα τα βλέμματα
Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στο δολάριο, αφού το βράδυ θα ανακοινωθούν τα επιτόκια. Αν και η αγορά δεν περιμένει κάποια έκπληξη, ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, οι επενδυτές θα αναζητήσουν μια ενδεχόμενη αλλαγή στη ρητορική της Fed. Η ομιλία του Ben Bernanke αποτελεί το σημερινό σημείο αναφοράς στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με την ανάλυση της FXCM Hellas.

Στην Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς οι φωνές για αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας καθώς όπως υποστηρίζουν είναι πλέον ο μόνος δρόμος για την ύπαρξη κάποιας σταθερότητας. Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι επενδυτές έχουν προχωρήσει σε καταγραφή ζημιών από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά αυτό αφορά μικρά ποσά. Αν τα δημοσιεύματα αυτά είναι αληθή, τότε ίσως να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία καταγραφής ζημιών από τους επενδυτές εκείνους που δεν έχουν μεγάλη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα. Αν αυτό αποτελέσει μοχλό πίεσης για τους μεγαλύτερους κατόχους, τότε ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα συστημικής φύσεως, καθώς κάποιοι επενδυτές, περιλαμβανομένων των ελληνικών τραπεζών, έχουν ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η κατάσταση όσον αφορά στη νομισματική πολιτική είναι εξαιρετικά αβέβαιη αφού από τη μια ο πληθωρισμός συνεχίζει να σημειώνει άνοδο και από την άλλη η ανάπτυξη είναι μικρή.
Το ευρώ σε γενικές γραμμές διατηρεί την ανοδική του τάση καθώς οι λόγοι που αναφέραμε στη χθεσινή μας αναλυτική αναφορά (www.fxgreece.gr) εξακολουθούν να ισχύουν ευνοώντας τους αγοραστές. Η εκπληκτική υπερκάλυψη της χθεσινής προσφοράς ομολόγων από το EFSF όπου σε λίγα μόνο λεπτά καλύφθηκαν τα 5δις που ζητούσαν και η ζήτηση έφτασε για 40 δις, σίγουρα ήταν ένας λόγος όπου έδωσε φτερά στο ευρώ και πολύ πιθανόν αυτή η κίνηση να συνεχιστεί μέχρι την ευρύτερη περιοχή του 1,3800 όπου θα επικεντρώσουμε για σήμερα την προσοχή μας.
Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση των πωλήσεων νέων κατοικιών αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στη διαπραγμάτευση του δολαρίου, ενώ η στερλίνα δε μπορεί να συνέλθει μετά το πολύ δυνατό χτύπημα που δέχθηκε από την ανακοίνωση της μείωσης του ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου.
Οι προβλέψεις για αυξημένη παγκόσμια ανάπτυξη δε βοήθησαν τα εμπορεύματα τα οποία συνέχισαν να κινούνται πτωτικά με το πετρέλαιο να διαπραγματεύεται στα 86,40 δολάρια και το χρυσό στα 1335 δολάρια. Μικτή συνεδρίαση και για τα χρηματιστήρια και όπως έχουμε αναφέρει σε αναλύσεις μας από την αρχή της χρονιάς, αν και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η άνοδος για την ώρα φαίνεται πως έχει εξαντληθεί, εντούτοις ο Ιανουάριος αποτελεί ιστορικά θετικό μήνα για τις αγορές.

Τεχνική ανάλυση ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου

Oι πρώτες σημαντικές αντιστάσεις για σήμερα βρίσκονται στην περιοχή του 1,3710-20. Καθαρή διάσπαση αυτών των επιπέδων και έξοδος από τον πλάγιο σχηματισμό που έχει διαμορφωθεί στο βραχυχρόνιο ορίζοντα δίνει σαν επόμενο στόχο την περιοχή του 1,3780 και του 1,3820-30 όπου βρίσκονται οι επόμενες σημαντικές αντιστάσεις. Εκεί κοντά στην περιοχή του 1,3830 θα αναζητήσουμε ενδείξεις αντιστροφής για τη διαμόρφωση πιθανής κορυφής.
Αδυναμία διάσπασης των αντιστάσεων στην περιοχή του 1,3700 συναντά τις πρώτες στηρίξεις στην περιοχή του 1,3650 και 1,3600. Τα όρια αντιστροφής της ανοδικής τάσης έχουν πλέον μεταφερθεί στην περιοχή του 1,3540-50.

Αντιστάσεις : 1,3700-05/1,3720-25/ 1,3770-80/ 1,3820-30/ 1,3870.
Στηρίξεις : 1,3650-55/ 1,3600-10/ 1,3550-60/ 1,3490/ 1,3450
.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης