Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Χρήζουν κεφαλαιακής ενίσχυσης οι cajas – Στα 20 δισ. ευρώ η κυβερνητική στήριξη

Fitch: Χρήζουν κεφαλαιακής ενίσχυσης οι cajas – Στα 20 δισ. ευρώ η κυβερνητική στήριξη
(upd) Καθημερινή είναι η κουβέντα που γίνεται για την κεφαλαιακή ανεπάρκεια και τις ανάγκες των... αδύναμων κρίκων του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, των cajas.
H Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο σήμερα τόνισε ότι το οριστικό υπολογισμένο ποσό από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ συνολικά.
Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να εκταμιευθούν μέσω του νεοσύστατου Ταμείου για την αναδόμηση των τραπεζών. Για την ακρίβεια, το ποσό περιλαμβάνει και τις τονωτικές “ενέσεις” στα κεφάλαια των cajas που ανέρχονται ήδη στα 15 δισ. ευρώ, όπως είχε αναφέρει ήδη από χθες το www.bankingnews.gr.
Η Υπουργός Οικονομικών της χώρας προσπαθεί να πείσει ότι οι ανάγκες κεφαλαίων εκ μέρους των cajas είναι περιορισμένες ή, σε κάθε περίπτωση, έχουν υπερεκτιμηθεί.
Ανάλυση της Fitch Ratings, ωστόσο, αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των ισπανικών τραπεζών, τονίζει: “Οι κεφαλαιακές ενισχύσεις των ισπανικών τραπεζών είναι θετικές. Οι υψηλότερες απαιτήσεις επάρκειας κεφαλαίων είναι ένα σπουδαίο βήμα. Ωστόσο, παραμένει μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας σχετικά με τον ισπανικό τραπεζικό κλάδο”.
Η Fitch αξιολογεί το Ταμείο για την αναδόμηση των ισπανικών τραπεζών (FROB) στην κλίμακα ΑΑ+ καθώς αναμένει το Ταμείο να εκδώσει ομόλογα.Θα παραμείνει πιστό στη χρήση μόνο των 20 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Έλενα Σαλγάδο ή όχι;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης