Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

tags :
Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
Σε καμία αλλαγή τόσο στα επιτόκια, όσο και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE2) δεν προέβη, όπως αναμενόταν, η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) και όπως έγινε γνωστό μετά τη λήξη της συνεδρίασης των αξιωματούχων της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας. Οι αποφάσεις της Fed ήταν ομόφωνες.
Ειδικότερα η Fed ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ του 0% του 0,25% τα επιτόκια, ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή της για «μακρά περίοδο» διατήρησης των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.
Παράλληλα, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει ως έχει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE2) το οποίο προβλέπει αγορά κρατικών ομολόγων συνολικού ύψους 600 δις δολ έως το καλοκαίρι του 2011.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Fed, η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζεται, ωστόσο με ρυθμούς που δεν επαρκούν προκειμένου να στηρίξουν τον κλάδο της απασχόλησης και να μειώσουν την ανεργία που διαμορφώνεται πάνω από το 9%.
«Η ανάκαμψη των ΗΠΑ είναι απογοητευτικά αργή» τονίζεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν της FOMC.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι δαπάνες των νοικοκυριών εμφανίζονται συγκρατημένες, λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας, ενώ αντίστοιχα οι δαπάνες των επιχειρήσεων παρουσιάζουν αυξητική τάση. Οι επενδύσεις, ωστόσο, παραμένουν ακόμη αδύναμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης