Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed, μακροοικονομικά και δηλώσεις Obama έδωσαν… θάρρος στη Wall

tags :
Fed, μακροοικονομικά και δηλώσεις Obama έδωσαν… θάρρος στη Wall
Με θετικά πρόσημα τερμάτισαν τις συναλλαγές του οι δείκτες στη Wall, εν μέσω θετικών μάκρο για τις πωλήσεις νεόδμητων και ενόσω οι επενδυτές ζυγίζουν τα αποτελέσματα του συμβουλίου της Fed, τις ανακοινώσεις για τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama περί περικοπών στην εταιρική φορολογία και περί 5ετούς "παγώματος" σε μέρος των εγχώριων δαπανών.
Συγκεκριμένα, σε καμία αλλαγή τόσο στα επιτόκια, όσο και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE2) δεν προέβη, όπως αναμενόταν, η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) και όπως έγινε γνωστό μετά τη λήξη της συνεδρίασης των αξιωματούχων της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας. Οι αποφάσεις της Fed ήταν ομόφωνες, ενώ η επιτροπή αποφάνθηκε ότι η οικονομία κινείται αρκετά αργά, ώστε να στηρίζει την αγορά εργασίας.
Εν τω μεταξύ, το Congressional Budget Office στις ΗΠΑ προβλέπει διεύρυνση του προϋπολογισμού στα 1,48 τρις δολάρια έως το τέλος του δημοσιονομικού έτους στις 30 Σεπτεμβρίου από 1,3 τρις το 2010.
Όσον αφορά το κλείσιμο των δεικτών, ο Dow Jones τερμάτισε στις 11.985 μονάδες (+0,07%), αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά τις 12.000 μονάδες και επίπεδα, ανάλογα με εκείνα στα μισά του 2008. Ο Nasdaq έκλεισε στις 2.740 μονάδες (+0,75%), ενώ ο S&P 500 στις 1.297 (+0,42%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Bank of New York Mellon (0,32%), ενώ χαμηλότερα η Morgan Stanley (-1,09%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,79 δολάρια, χωρίς μεταβολή, με υψηλό ημέρας στα 1,83 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,79 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, οι πωλήσεις νεόδμητων κτηρίων στις ΗΠΑ κατέγραψαν άλμα 17,5%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 3,1%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης