Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers: Επενδύστε στα εμπορεύματα! - Ως τα 1.600 δολ. ο χρυσός ως το τέλος του 2011

tags :
Rogers: Επενδύστε στα εμπορεύματα! - Ως τα 1.600 δολ. ο χρυσός ως το τέλος του 2011
Νέες συμβουλές για κέρδη από τον επενδυτή Jim Rogers. Η πολιτική νομισματικής σύσφιξης σε Κίνα και Ινδία ευνοεί τις επενδύσεις στην αγορά των εμπορευμάτων.
“Αν η παγκόσμια οικονομία δείξει σημάδια βελτίωσης, η αγορά των εμπορευμάτων μπορεί να χαρίσει περιουσίες. Αλλά κι αν δεν καλυτερεύσει τελικά, τα εμπορεύματα είναι η καλύτερη δυνατή επένδυση επειδή τα κράτη θα πρέπει να τυπώσουν χρήμα και να χαλαρώσουν τις νομισματικές πολιτικές τους κι έτσι η πιο προστατευμένη επένδυση είναι και πάλι τα εμπορεύματα”, αναλύει ο Jim Rogers.
Παραδέχεται ότι δεν βλέπει την τιμή του πετρελαίου να φτάνει ως τα 150 δολάρια το βαρέλι, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, όμως πιστεύει ότι οι τιμές του “μαύρου χρυσού” θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. “Τα γνωστά αποθέματα πετρελαίου ολοένα και μειώνονται. Απλά πράγματα, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους”, τονίζει.
Για αυτούς που βιάζονται έχει να σημειώσει: “Τίποτα δεν ανεβαίνει εν μια νυκτί και δεν πέφτει σε μια μέρα. Κάθε αγορά, όταν μιλάμε για επενδύσεις, έχει το καλό της διάστημα, έχει και τις διορθώσεις της”.
Τονίζει ότι το δεδομένο χρονικό διάστημα δεν είναι το κατάλληλο για μακροχρόνιες τοποθετήσεις σε μετοχές στα χρηματιστήρια, κάτι που υποστηρίζει εδώ και καιρό ο Rogers.
“Καλύτερα να βασιστούμε σε απτές επενδύσεις, όχι σε μετοχές ή ομόλογα”, σημειώνει.
Ο οικονομολόγος της Capital Economics, Julian Jessop, εξάλλου, εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα φτάσει τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά στο τέλος του 2011. Τέτοιες εκτιμήσεις κάνουν ακόμη πιο θελκτική την αγορά των εμπορευμάτων και ιδιαίτερα των πολύτιμων μετάλλων.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης