Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπόφευκτη μία χρηματοπιστωτική κρίση στην Κίνα μέχρι το 2016

Αναπόφευκτη μία χρηματοπιστωτική κρίση στην Κίνα μέχρι το 2016
Μπορεί ο αναπτυγμένος κόσμος να ταλανίζεται ακόμη από την εξελίξεις που δρομολόγησε η μεγαλύτερη μεταπολεμικά οικονομική κρίση, ωστόσο, οι επενδυτές δε βλέπουν καλύτερο μέλλον ακόμη και για την ασιατική δύναμη που έχει καταστεί πλέον ρυθμιστής των νομισματικών ισορροπιών παγκοσμίως.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg το 45% των αναλυτών θεωρεί ότι μέσα στην επόμενη πενταετία η Κίνα θα γνωρίσει μία σημαντική χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ το 40% εξ αυτών πιστεύει ότι η κρίση θα έρθει μετά το 2016.
Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί ότι η κινεζική οικονομία οδεύει στη γιγάντωση μίας φούσκας που έχει ήδη ξεκινήσει, και ότι αυτή μέσα στα επόμενα χρόνια θα καταρρεύσει όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν με άλλες χώρες. Μόλις το 7% από τους 1.000 ερωτηθέντες αναλυτές θεωρεί ότι οι χειρισμοί της κινεζικής ηγεσίας θα αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη.
Πολλοί αναλυτές συγκρίνουν τη φούσκα που δημιουργείται στην κινεζική οικονομία με την ανάλογη πορεία των subprimes δανείων στις ΗΠΑ, η οποία οδήγησε τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη σε μία πρωτοφανή κρίση. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το 2010 η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 10,3%, ακόμη υψηλότερα από το 9,2% του 2009. Επιπλέον, το ΑΕΠ υπολογίζεται σε 39,8 τρις. γουάν, ή 6 τρις. δολάρια, την ώρα που οι αντιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ των Κινέζων διαρκώς και αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης