Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρκοζί: Θέμα ευρωπαϊκής ταυτότητας η διάσωση του ευρώ

Σαρκοζί: Θέμα ευρωπαϊκής ταυτότητας η διάσωση του ευρώ
Αποφασισμένο το δίπολο Γαλλίας και Γερμανίας να προστατεύσει το ευρώ. Σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούν οι νέες δηλώσεις στήριξης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος από τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
“Οι επενδυτές που θα ποντάρουν κατά του ευρώ θα τσουρουφλιστούν”, τόνισε με δηκτικότητα ο Σαρκοζί και συνέχισε δηλώνοντας ότι η επενδυτική τοποθέτηση με άξονα την κατάρρευση του ευρώ είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν επενδυτή να χάσει τα χρήματά του.
Διαμήνυσε ο Γάλλος Πρόεδρος ότι η χώρα του, μαζί με τη Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το ευρώ και να το διατηρήσει ισχυρό. “Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε το ευρώ να καταρρεύσει”, υπογράμμισε. “Είναι θέμα ταυτότητας. Αισθανόμαστε Ευρωπαίοι και όποιος θεωρεί ότι υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψουμε το όραμα για το οποίο αγωνιζόμασταν τόσα χρόνια, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό από την ξεχωριστή ψυχολογία των Ευρωπαίων”, συμπλήρωσε.
Σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία και η Γερμανία απεργάζονται σχέδια νέας συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θέσπιση νέων μέτρων και κανόνων που θα οδηγήσουν στην καταστολή της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης