Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Το ευρώ είναι αξιόπιστο και ήρθε για να μείνει…

tags :
Trichet: Το ευρώ είναι αξιόπιστο και ήρθε για να μείνει…
Την εμπιστοσύνη του στο ευρωπαϊκό νόμισμα εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet.
Από το Νταβός όπου βρίσκεται και μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι το ευρώ ήρθε για να μείνει, ενώ έχει αποδείξει ότι είναι ένα αξιόπιστο νόμισμα, που λειτουργεί προς όφελος της σταθερότητας των τιμών στην Ευρωζώνη.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι πρέπει να αποφευχθεί ένας δεύτερος γύρος πληθωριστικών πιέσεων, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.
Παράλληλα ο ίδιος προχώρησε σε μια σύγκριση των οικονομιών της Ευρωζώνης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, τονίζοντας ότι τα ελλείμματα των ευρωπαϊκών χωρών είναι μικρότερα από εκείνα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Εν τω μεταξύ, o José Manuel González-Páramo, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, προέβη σε δηλώσεις του τύπου "η αγορά ομολόγων από το ευρωπαϊκό Ταμείο (EFSF) είναι μία λύση, καθώς το fund πρέπει να παραμείνει ευέλικτο". Παράλληλα, ανέφερε ότι "πρέπει να δώσουμε πολύ προσοχή στους πληθωριστικούς κινδύνους".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης