Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι «ισχυροί» να προσέξουν τα ελλείμματα τους… πριν τους προλάβουν οι αγορές!

tags :
ΔΝΤ: Οι «ισχυροί» να προσέξουν τα ελλείμματα τους… πριν τους προλάβουν οι αγορές!
«Καμπανάκι» κινδύνου για τις αναπτυγμένες οικονομίες που ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι αναπτυγμένες χώρες πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης του δημοσιονομικού τους ελλείμματος, πριν οι αγορές στραφούν σε εκείνες, προειδοποιεί το ΔΝΤ, απευθυνόμενο τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ιαπωνία.
Σε νέα έκθεσή του αναφορικά με το παγκόσμιο χρέος, το ΔΝΤ εκτιμά ότι φέτος ο ρυθμός μείωσης των ελλειμμάτων στις χρεωμένες αναπτυγμένες οικονομίες θα επιβραδυνθεί, κυρίως λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται όσον αφορά στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής, σε ΗΠΑ και Ιαπωνία.
Το ΔΝΤ στρέφεται και στην Ευρωζώνη, απευθύνοντας έκκληση και στις ισχυρές χώρες μέλη της να εφαρμόσουν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να ελέγξουν τους προϋπολογισμούς τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εν λόγω report, η Ευρώπη χρειάζεται μια πιο συντονισμένη προσέγγιση απέναντι στη διαχείριση της κρίσης, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μετάδοσής της.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης