Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικό χάσμα ανάμεσα σε Γερμανία και Deutsche Bank

Στρατηγικό χάσμα ανάμεσα σε Γερμανία και Deutsche Bank
Σε συγκέντρωση επιχειρηματιών εν μέσω του Παγκόσμιου Οικονομικού Συνεδρίου στο Νταβός της Ελβετίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann δήλωσε ότι χρειάζονται συνεκτικές, συλλογικές και κυρίως γρήγορες λύσεις για να σταματήσει η διάχυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
Ο Ackermann έκανε λόγο για συλλογική διαχείριση του χρέους. Στον αντίποδα, η Καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να συζητά αυτό το θέμα από το 2013 και έπειτα. Ο Ackermann θα το επιθυμούσε από τώρα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας και η Άνγκελα Μέρκελ έρχονται σε ρήξη. Ο Ackermann θεωρούσε ότι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει νωρίτερα το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας καθώς με την καθυστέρηση της αποδοχής του από γερμανικής πλευράς, οι αγορές επιβαρύνθηκαν. Ο Ackermann, συν τοις άλλοις, δε βλέπει με καλό μάτι την πρόταση Μέρκελ για επιβάρυνση των ομολογιούχων σε περίπτωση δυσκολίας αποπληρωμής χρέους. Οι φόβοι του μοιάζουν λογικοί αν σκεφτεί κανείς ότι η Deutsche Bank κατέχει συνολικά 112 δισ. ευρώ σε ομόλογα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης