Τελευταία Νέα
Διεθνή

D. Cameron: Να καταπολεμήσουμε το βρετανικό έλλειμμα

D. Cameron: Να καταπολεμήσουμε το βρετανικό έλλειμμα
Διαβεβαιώσεις για την οικονομία της χώρας του καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron. Η οικονομία στο Νησί εμφάνισε απρόσμενη ύφεση ύψους 0,5% στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 με τις υπηρεσίες και το κλάδο μετοποίησης να παρουσιάζουν δραματική μείωση.
Ο Cameron θα διαβεβαιώσει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Θα προσπαθήσει να αντιταχθεί στους επικριτές του που θεωρούν ότι η λιτότητα που επιβάλλει το τετραετές πλάνο είναι ασφυκτική.
“Δεν μπορούμε να ανοίξουμε απλά ένα διακόπτη και να αρχίσουμε πάλι να ξοδεύουμε για να τροφοδοτήσουμε και πάλι της φούσκα”, τόνισε ο Cameron και αναμένεται να υποστηρίξει το ίδιο επιχείρημα στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο του Νταβός.
O Bρετανός πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από τον George Soros ότι δεν μπορεί να επιβάλει τα μέτρα του χωρίς να πισωγυρίσει την οικονομία σε ύφεση.
Ο Υπουργός Οικονομικών, George Osborne τόνισε: “Δυστυχώς την τελευταία δεκαετία η οικονομία της χώρας μας έχει καταστεί το παράδειγμα προς αποφυγή επικίνδυνων ανισορροπιών και δραστηριοτήτων οι οποίες πρέπει να εκλείψουν”. Η μόχλευση που ακολούθησαν οι βρετανικές τράπεζες και η διείσδυσή τους σε χώρες με χρέη, όπως η Ιρλανδία, μεγεθύνουν το πρόβλημα για την οικονομία στο Νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης