Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα junk bonds της Ασίας προτιμά η Pimco

Τα junk bonds της Ασίας προτιμά η Pimco
Τα junk bonds της Ασίας φαίνεται να προτιμά η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίων ομολόγων στον κόσμο, η Pacific Investment Management, καθώς οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της περιοχής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες του αναπτυγμένου κόσμου. Για το 2011, αναμένεται η κατηγορία αυτή των ομολόγων να προσφέρει τις μεγαλύτερες αποδόσεις.
Σύμφωνα με τον Lian Chia-Liang, επικεφαλής του τμήματος της Ασίας στην Pimco, η ανατολική περιοχή της Ασίας βρίσκεται σε μία διαδικασία ανοικοδόμησης και αναδιάρθρωσης με πολύ ταχύς ρυθμούς, με τα ομόλογα της, ακόμη και τα junk, δηλαδή τα χαμηλής διαβάθμισης αλλά με υψηλές αποδόσεις, να θεωρούνται ιδανική επένδυση.
Ο Chia-Liang προτιμά τα ομόλογα κυρίως της Ινδονησίας, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί το 2011 με ρυθμό 6,28%, ενώ και η Σιγκαπούρη είναι στη λίστα προτίμησης, με ανάπτυξη 5,35%, και η Νότια Κορέα με ανάπτυξη 4,3%. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο αναλυτής, οι πιθανότητες δημοσιονομικής κρίσης είναι πολύ μικρές, ενώ σε περίπτωση που ένα τέτοιο ενδεχόμενο γίνει πραγματικότητα τότε μεγάλη θα είναι και η επίδραση στα εταιρικά ομόλογα αυτών των χωρών. Δε θα περιοριστεί δηλαδή μόνο στα junk bonds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης